Toppen mot botten, Washington mot Islanders, kunde det sluta på mer än ett sätt? Ja, för trots att den första perioden gick helt enligt förhandstipsen kunde inte Ovechkin & co. knyta åt säcken innan det var för sent.

Joel Ward inledde denna målrika tillställning efter drygt fem minuters spel när han skickade upp pucken i nättaket bakom en knästående Rick DiPietro. Capitals var det bättre laget och 2-0 mot slutet av perioden var lika rättvist som snyggt. Alex Ovechkin drog till för tsar och fosterland och ryssens hårda skott gick inte att stoppa. Vi var så långt besvikna på Islanders spel men samtidigt inte så förvånade.

När Tomas Vokoun stod i mål för Florida brukade han alltid trivas extra bra mot Islanders. Hans förstaperiod tydde på att det var samma visa nu när han vaktar Washingtons kasse men i den andra periodens inledning visade han sig dock mänsklig. Frans Nielsen sköt och Vokoun lämnade en ganska enkel retur som dansken själv tog hand om och med en backhand överlistade han Washingtonmålvakten. Nielsen var även med i förarbetet till kvitteringen som kom mot slutet av perioden. Han hittade Brian Rolston som hittade rätt med ett mäktigt slagskott. Vokoun hade dock fri sikt och borde nog tagit skottet även om det var riktigt hårt.

Islanders hade kommit tillbaka men frågan var om man kunde ta tillvara på detta momentum som man skapat sig. Till en början i den tredje perioden såg det faktiskt ut så och Islanders jobbade hårt i anfallszon, något som gav utdelning när returen på Steve Staios skott förvaltades på bästa sätt av Matt Martin som därmed gjorde sitt andra mål för säsongen. Men Capitals kämpade sig tillbaka via ett powerplay som man utnyttjade genom Brooks Laich som hittade nätmaskorna ur ganska snäv vinkel. När sedan matchen såg ut att gå mot förlängning höll sig istället P.A. Parenteau sig påpassligt framme när Vokoun inte kunde hålla Milan Jurcinas skott och retfullt rakade han in pucken i den tomma kassen bakom keepern. Med minuten kvar att spela kunde sedan Rick DiPietro hitta John Tavares som sedan fann det tomma målet eftersom Capitals chansat med sex utespelare.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser kom nu segern när vi minst anade det. Förhoppningsvis ger detta nu nytt självförtroende och vi får se en minst lika bra genomförd match på måndag då man lirar i Boston mot de regerande mästarna.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Joel Ward (John Carlson, Jeff Halpern) 5:24
 • 0-2 Alex Ovechkin (Nicklas Backstrom, Jeff Schultz) 18:41
 • 1-2 Frans Nielsen (P.A. Parenteau) 21:41
 • 2-2 Brian Rolston (Frans Nielsen, P.A. Parenteau) 36:55
 • 3-2 Matt Martin (Steve Staios, Josh Bailey) 46:28
 • 3-3 Brooks Laich (Dennis Wideman, Nicklas Backström) 49:12 PP
 • 4-3 P.A. Parenteau (Milan Jurcina, Frans Nielsen) 58:14
 • 5-3 John Tavares (Rick DiPietro) 58:59 EN
Annonser
kommentarer
 1. Fredde skriver:

  Tjena,

  Jag skulle vilja se Niederreiter i NHL snart, han var ju uppe vid några matcher i fjol. Tror du han kommer få chansen i år?

 2. Magnus skriver:

  Han lirade ju igår med Bridgeport och nu har dom inte några fler matcher innan fredag så jag antar att det är nu man kommer ta ett beslut om Nino, antingen Islanders eller juniorligan. Med tanke på att man flyttade ner Trevor Gillies till Sound Tigers så tror jag nog man kommer ge Nino några matcher nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s