Vad är det som händer?

Postat: 4 november, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , ,

Nu står vi här 10 matcher in på den säsong som skulle bli annorlunda från föregående år på så många sätt. Vi såg ett Islanders som i våras visade upp ett spel som lovade gott och som vi hoppades skulle hålla i sig till årets säsong. Ändå står vi nu här med en i stort sett identisk säsongsupptakt mot förra året och redan har vi fått gå mållösa från matcherna vid tre olika tillfällen. Vad hände med den frejdiga offensiv vi såg i januari och februari? Islanders har i och med nattens förlust mot Winnipeg Jets sex raka matcher utan vinst och vi frågar oss om det måste sluta vid 14 raka även i år? Vi är sist i ligan med våra blott 18 gjorda mål och vi har endast sex olika forwards som gjort mål varav bara fyra har gjort fler än ett. Förutom skärpa i offensiven saknas både struktur och fysik i anfallsspelet. Förutom Matt Martin finns det ingen som verkligen vinner puck genom en tuff tackling i anfallszon och då saknas verkligen en spelare som Zenon Konopka men även Micheal Haley som av någon underlig anledning cementerats fast i Bridgeport. Något måste hända nu och det fort, annars är säsongen över redan den 15:e november i år igen.

Förlusten mot Jets är inte så mycket att orda om. Evander Kane var het som en kamin och låg bakom det mesta i Winnipegs anfallsväg. Han brände dessutom en straff genom att pricka Rick DiPietros ena stolpe. Islanders skapade ett par bra lägen, speciellt i den andra perioden men då spelade Ondrej Pavelec hundraprocentigt. Johnny Oduya satte 2-0 i den tredje perioden och Jets hann även med ett mål i öppen kasse innan slutsignalen förkunnade full tid.

DiPietro gjorde ingen dålig match men frågan är om det ändå inte är dags att spela Al Montoya igen på lördag då Washington kommer på besök i Nassau Coliseum.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Evander Kane (Kyle Wellwood, Johnny Oduya) 4:21
 • 0-2 Johnny Oduya (Nik Antropov, Evander Kane) 56:04
 • 0-3 Alex Burmistrov 57:44 EN
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Låt Montoya stå och visa att han är våra första keeper. Nu får Cupano ändra lite i kedjorna eftersom om inget händer kan detta bli riktig tråkigt, 72 matcher kvar så man ska inte deppa allt för mycket!

  Kan man försöka trada DP eller är det omöjligt?

 2. Magnus skriver:

  En trade med DP är i det närmaste omöjligt. Tror inte det finns något lag i ligan som är beredd att ta över hans kontrakt då han ju är ytterst skadebenägen och med tio år kvar på kontraktet. Bättre att avlöna honom som målvaktstränare enligt mig. Men jag är inte ens säker på att reglerna tillåter det ens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s