Det såg ut som att det skulle börja lika illa för Islanders som det såg ut i tisdags när lagen möttes och då Penguins nollade sitt motstånd. Jordan Staal satte pucken i krysset bakom Evgeni Nabokov men målet dömdes bort då repriserna visade att den ryske burväktaren blivit hindrad av Matt Cooke, vem annars, från att rädda pucken. Staal fick en ny chans lite senare när han tog pucken av Milan Jurcina, som för övrigt gjorde comeback i natt, och testade Nabokov som dock kunde avvärja den gången. Det var istället Islanders som tog ledningen med minuten kvar att spela då Mark Streit skickade in en puck framför mål som Kyle Okposo snyggt styrde mellan sina ben och på Marc-Andre Fleurys retur petade Frans Nielsen in ledningsmålet.

Den andra perioden var en enda lång kanonad mot Nabokov som verkligen räddade sitt lag från baklängesmål där. Skotten 13-2 vittnar också om hemmalagets överlägsenhet men egentligen skapade man ingen jättechans, bäst läge fick nog Steve Sullivan i slutskedet av perioden men Nabokov stängde till även då.

Matt Martin hamnar sällan i målprotokollet men i tredje periodens första minut slog han till med 2-0 då han fick pucken ganska ohotad framför Fleury och med ett välplacerat skott satte han trissan i nät. Tyvärr höll inte Islanders tvåmålsledning matchen ut för efter två misslyckade rensningar var det hastigt och mindre lustigt kvitterat, först genom Chris Kunitz och sedan av James Neal som avslutade ett vackert klapp-klapp i powerplay. Penguins hade sedan ytterligare ett par bra lägen men då svarade Nabokov för fina räddningar.

Efter en mållös förlängning inledde Frans Nielsen straffskyttet men han övergav sin patenterade backhanddragning och då räddade Fleury. Islanders chansade med att slänga in Rick DiPietro för att rädda straffar men han kunde inte stoppa Evgeni Malkin som med en snabb dragning framför mål fick DiPietro ur spel. John Tavares blev tvungen att sätta sin straff för att utjämna men Fleury stötte med spaden och petade enkelt bort pucken.

Tråkigt att Islanders inte lyckades hålla sin tvåmålsledning och att man tappade en poäng i straffläggningen men detta var ändå ett litet fall framåt jämfört med de senaste matcherna. Nu väntar närmast match mot San José hemma på lördag.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Frans Nielsen (Kyle Okposo, Mark Streit) 18:59
 • 0-2 Matt Martin (Steve Staios, Marty Reasoner) 40:45
 • 1-2 Chris Kunitz (Pascal Dupuis, Kris Letang) 41:29
 • 2-2 James Neal (Chris Kunitz, Evgeni Malkin) 44:15 PP
 • 3-2 Evgeni Malkin SO
Annonser
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Har du någon statistik på Tavares gällande straffar? Tycker han oftast missar sina straffar(kan ha fel)

  Allt som såg så bra ut i början, hoppas de inte blir som i fjol..

 2. Magnus skriver:

  Tavares har satt 3 av 13 strafförsök men inget sedan sin rookiesäsong. Tyvärr har inte Capuano så många alternativ efter man lät Schremp gå förra säsongen. Tycker man uteslutande borde använda Nielsen, Streit och Parenteau i straffläggningarna. PAP har 5/12 på de senaste tre säsongerna. Nielsen har ju öst in mål på straffar (16/28) och Streit har vinnarskalle.

 3. Fredde skriver:

  Nielsen är vår bästa straffskytt. Håller med föregående talara angående JT 91. Han känns alltid iskall när det kommer till straffar. PAP är trixig så han kan få förtroende. Varför inte testa KYLE OKPOSO, han torde väl vara ett bra alternativ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s