Efter förra matchen, förlusten mot Florida, så uttalade sig P.A. Parenteau om Islanders problem i spel 5-mot-5. Detta var något som var väldigt tydligt även i nattens match mot Pittsburgh. Det saknas framför allt fart i anfallsspelet och oftast sker anfallen med för lite folk i offensiv zon. Ensam är det ju som bekant svårt att åstadkomma något konstruktivt i ishockey. Efter ytterligare en tung förlust, den tredje på raken, är Islanders åter på jumboplats i Atlantic Division.

Första perioden var ganska sömnig och Islanders hade bara en riktigt farlig chans när Marc-Andre Fleury sittandes plockade P.A. Parenteaus skott. Dessförinnan hade Penguins gjort matchens första mål genom ett kliniskt avslut av Pascal Dupuis i friläge med Evgeni Nabokov.

I den andra periodens första byte ökade Pittsburgh på till 2-0 och det var en klassisk ”släkten-är-värst-klyscha” när Arron Asham stal pucken av John Tavares och spelade fram Richard Park som hittade Nabokovs plockhandskkryss. Även denna period innehöll endast en riktigt bra chans för Islanders men Josh Baileys backhandavslut räddades av Fleury.

Den tredje perioden bjöd inte heller på någon förbättring. Till råga på allt åkte Marty Reasoner på en dubbelutvisning för hög klubba och reduceringsjakten kom definitivt av sig. Penguins satte 3-0 i tom kasse på slutet och Fleury fick hålla nollan för tredje gången i karriären mot Islanders.

Det är bara att försöka glömma denna insatsen men samtidigt måste man jobba på offensiven. Lite linjer och struktur i anfallsspelet skulle ju inte skada och man undrar var fjolårssäsongens fina avslutning blev av. Nyförvärven har tillsammans över 4000 NHL-matcher men frågan är om inte farten tappats längs vägen. Vi får hålla tummarna för att Nino Niederreiter snart är fit for fight igen och att Ryan Strome visar att han är för bra för OHL. Strome har för övrigt gjort sju poäng på sina inledande fem matcher i Niagara.

På torsdag möts lagen igen, då i Pittsburgh.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Pascal Dupuis (Brooks Orpik) 17:06
  • 0-2 Richard Park (Arron Asham) 20:21
  • 0-3 Jordan Staal (Pascal Dupuis) 58:00 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s