Ett nytt NHL-lag behöver oftast ett nytt farmarlag för att skaffa sig en egen profil. Winnipeg Jets avslutade därför det samarbete som Atlanta Thrashers hade med Chicago Wolves för att istället börja jobba med helt nystartade AHL-laget St.John’s IceCaps. Trots att IceCaps alltså är nykomlingar i ligan hittar vi ett par gamla bekanta spelare i laget. Tidigare Bridgeportspelarna Peter Mannino och Mark Flood är två familjära ansikten liksom Islandersdraftade Jason Gregoire. Vi svenskar vet ju också vem Carl Klingberg är sedan tidigare och Islandersfans glömmer nog inte heller Arturs Kulda, killen som tacklade sönder Radek Martinek i VM tidigare i våras.

När vi istället pratar om Bridgeport så börjar vi med det väsentligaste, nämligen nattens inledande målskytt. Gödhete Justin DiBenedetto slog till med sitt sjätte mål redan efter två minuters spel. Sean Backman sköt ett skott som Mannino inte kunde hålla och DiBo höll sg framme på returen. Ledningen höll sig till halva perioden spelad då Jason King kunde kvittera bakom Anders Nilsson som fick Brent Thompsons förtroende i nattens match. Men är man ”in the zone” så är man. Med sitt sjunde mål för säsongen såg DiBenedetto till att åter ge sitt lag ledningen och samtidigt gå upp i topp av AHL:s skytteliga. Målet var en styrning på Ty Wisharts skott. Första periodens målskyttet var dock inte slut i och med detta för med två minuter kvar visade tidigare nämnda Gregoire att han kan producera även på denna nivå då han styrde in sitt första mål i AHL sedan han lämnade collegehockeyn i somras.

Utvisningar tvingade Sound Tigers till mycket defensivt arbete i mellanakten men Nilsson och boxplayspecialisterna lyckades stoppa hemmalaget från ytterligare nätkänning så ställningen var fortsatt 2-2 inför den tredje perioden.

IceCaps kunde tidigt i tredje ta ledningen för första gången i matchen. Två man kom helt fria med Nilsson och efter en sidledspassning slog Riley Holzapfel in pucken bakom en maktlös keeper. Sound Tigers jagade kvittering och med endast tre minuter kvar slog frälsaren från Jönköping, David Ullström, till då han slog in den tredje returen från Mannino efter tidigare försök av både Jeremy Colliton och Chris Langkow.

Även i förlängningen låg Ullström bakom uppspelet som till slut ledde till Jeremy Collitons avgörande. Men det var framför allt Calvin de Haans mästerliga passning fram till Colliton som var målets behållning. De Haan väntade in exakt rätt tillfälle för passningen så Colliton behövde bara sätta fram klubban och ändra riktning på pucken för att ställa Mannino i hemmakassen.

Sound Tigers har börjat säsongen med både dalar och toppar men i natt såg det bra ut med 30 avlossade skott på mål. I natt möts lagen igen för ett snabbt revanschmöte och jag gissar att Mikko Koskinen gör säsongsdebut i kassen då han är med på resan. Därför vågar jag inte mig på någon kvalificerad gissning om utgången av nattens match då den store finländaren blandar och ger utan att man vet var man har honom.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Justin DiBenedetto (Sean Backman) 1:58 
  • 1-1 Jason King (Arturs Kulda, Travis Ramsey) 10:02 
  • 1-2 Justin DiBenedetto (Calvin de Haan, Ty Wishart) 13:47 PP 
  • 2-2 Jason Gregoire (Mark Flood, Spencer Machacek) 18:00 
  • 3-2 Riley Holzapfel (Spencer Machacek) 40:49 
  • 3-3 David Ullström (Chris Langkow, Jeremy Colliton) 57:10 
  • 3-4 Jeremy Colliton (Calvin de Haan, Aaron Ness) 62:44
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s