Efter den fina säsongsstarten av Islanders var det i natt dags för årets första bortamatch. Man mötte Tampa Bay Lightning som man redan slagit med 5-1 i mötet på Long Island. Denna gång ville ”Bolts” ta revansch och med Mathieu Garon i kassen istället för Dwayne Roloson såg man till att göra just detta.

Islanders fick en jättechans att ta ledningen redan efter en minut när pucken studsade på ett oväntat sätt ut till Kyle Okposo som helt ensam framför mål valde att panga på för president och fosterland. Garon kom ut och skar av vinklarna och kanske skulle Okposo varit lite kyligare i det läget. Al Montoya fick sedan visa sig på styva linan när Islanders slarvade i powerplay. Mark Streit sköt pucken rakt på Adam Hall som direkt stack mot mål och trots hård uppvaktning av Streit fick han iväg ett bra skott som Montoya ändå kunde knipa. När sedan Tampa fick chansen i numerärt överläge kunde inte något hindra Ryan Malone från att göra 1-0. Gamle ex-Islandern Marc-Andre Bergeron sköt ett hårt skott som Montoya släppte retur på och Malone fick alldeles för mycket tid att sikta in sig mot bortre krysset.

Hemmalaget var det mest offensiva i den andra perioden och Montoya fick visa prov på sina kunskaper ett par gånger och det dröjde nästan 15 minuter innan Islanders skapade en rejäl målchans när Matt Moulson försökte vänta ut Garon men hemmakeepern var kyligast och lät sig inte luras den gången. Istället kunde Vinny Lecavalier öka på till 2-0 innan periodpausen. Andy MacDonald tappade pucken i egen zon och Lecavalier hittade Montoyas plockhandskkryss. Islanders såg desorienterade ut och Tampa hade bud på fler mål i slutminuterna av perioden.

Ingenting tydde på en comeback av Islanders inför den tredje perioden och när Teddy Purcell tilläts söndagsåka ner mot förlängd mållinje kunde han enkelt servera Steve Stamkos omarkerad framför mål och matchen var avgjord. Michael Grabner lyckades reducera med tolv minuter kvar och en liten strimma av hopp tändes. Han avancerade med hjälp av sin bländande skridskoåkning längs vänsterkanten, skar in framför Garon och satte pucken intill förstastolpen. Men ytterligare slarv i försvarszon släckte hoppet igen när Tampa avslutade målskyttet med tre minuter kvar av matchen. Lightning vann skotten med 30-17 och Islanders var aldrig riktigt nära.

Mathieu Garon har blivit lite av ett spöke för Islanders genom åren då han har idel vinster mot oss bortsett från en förlust i overtime med Columbus för två säsonger sedan. Men om man samtidigt inte lyckas avlossa mer än 17 skott, varav två-tre är farliga målchanser, får man svårt att vinna matcher.

Vi hoppas på bättre takter på lördag mot Florida då det är Islanders som har revansch att kräva.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Ryan Malone (Vincent Lecavalier, Marc-Andre Bergeron) 16:32 PP
  • 2-0 Vincent Lecavalier (Martin St.Louis) 35:14
  • 3-0 Steven Stamkos (Teddy Purcell) 45:25 
  • 3-1 Michael Grabner (Mark Streit, Brian Rolston) 47:55
  • 4-1 Brett Clark (Teddy Purcell) 56:59
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s