Sound Tigers besökte i natt derbyrivalen Connecticut Whale och trots en tung start så tog man en imponerade seger efter straffavgörande.

Hemmalaget var annars väldigt överlägset i den första perioden och Sound Tigers får tacka supertalangen Kevin Poulin i kassen för att det inte var större siffror än uddamålsunderläge efter den inledande perioden. Han och det övriga laget var dock inte vakna från start då Kris Newbury gav Connecticut ledningen på en retur efter bara 28 sekunders spel. 12-4 slutade skotten i perioden så ni förstår att Poulin fick jobba hårt i kassen.

När även 2-0 kom fyra minuter in i den andra perioden kändes det tungt. Poulin trodde han hade blockerat pucken som istället trycktes in av Andre Deveaux. Men efter målet vaknade äntligen Bridgeport till och man dominerade resten av perioden och reduceringen var en härlig prestation av David Ullström som jagade ikapp en rensning och undvek en tackling längs högra sargen innan han klev in i tekningscirkeln och överlistade Chad Johnson i hemmakassen. Jeremy Colliton var inblandad i framspelningen vilket gjorde honom till den spelare i Sound Tigers historia som gjort flest assist genom tiderna. Med fyra minuter kvar kom även kvitteringen när Justin DiBenedetto gjorde sitt femte mål för säsongen då han i spel 5-mot-3 styrde in ett skott från Ty Wishart. Lite turligt tog man också ledningen innan periodvilan när Tomas Marcinkos skott träffade en försvarsspelare och vidare in i mål.

Connecticuts svenske talang Carl Hagelin såg på egen hand till att åter vända på matchen i den tredje perioden. Han slog till redan efter 52 sekunders spel med kvitteringen fram till 3-3 genom ett direktskott framför mål. Sex minuter senare gav han även sitt lag ledningen, detta i spel i numerärt underläge. Han bröt helt enkelt ett uppspel och fri med en Poulin gjorde han inget misstag. Det blev en ovan målskytt som sedan ordnade kvitteringen. Fjärdekedjans fighter Brett Gallant styrde in ett skott och ställningen var alltså åter utjämnad.

Sound Tigers fick slita hårt i numerära underlägen mot slutet av matchen och i förlängningen för att ta matchen till straffar. I straffläggningen gjordes det först mål på allt och sedan på inget innan Tomas Marcinko avgjorde med sin straff mellan benen på Johnson. En viktig extrapoäng var bärgad och ännu viktigare skryträttigheter skaffades fram till nästa möte. I kväll ska Bridgeport försöka ta revansch från förra matchens förlust när man på hemmais ställs mot Adirondack Phantoms. Matchstart redan klockan 21:00.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Kris Newbury (Andre Deveaux, Jared Nightingale) 0:28
  • 2-0 Andre Deveaux (Kris Newbury, Carl Hagelin) 23:59
  • 2-1 David Ullström (Dylan Reese, Jeremy Colliton) 28:59
  • 2-2 Justin DiBenedetto (Ty Wishart, David Ullström) 35:48 PP
  • 2-3 Tomas Marcinko (Chris Langkow) 38:26
  • 3-3 Carl Hagelin (Kris Newbury, Jared Nightingale) 40:52
  • 4-3 Carl Hagelin 47:12 SH
  • 4-4 Brett Gallant (Ty Wishart, Tomas Marcinko) 49:33
  • 4-5 Tomas Marcinko SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s