För andra gången på tre dagar gick Bridgeport Sound Tigers lottlösa mot Adirondack Phantoms i kvällens match lagen emellan. I en fysisk drabbning visade bortalaget bäst kyla då Sound Tigers vann skotten men Phantoms gjorde målen. Bridgeport hade otroligt svårt att överlista veteranmålvakten Michael Leighton samtidigt som Kevin Poulin i hemmakassen ännu inte riktigt kommit upp i riktigt samma höga standard som i fjol.

Den första perioden inleddes med tre raka numerära underlägen för Bridgeport men man höll ihop boxen väldigt bra och släppte inte igenom ett enda skott under de två första lägena. Mitt i perioden gick Benn Olson och Phantoms danske försvarare Oliver Lauridsen en fight som Olson tog hem på TKO. Mot slutet av perioden fick Adirondack utdelning när Tom Sestito snurrade runt och lyckades passera Poulin med ett lurigt skott. Bara två minuter senare ökade Phantoms på till 2-0 och det var åter Sestito som avslutade efter slarv av backarna som gav honom ett friläge.

Efter en något förlängd periodpaus på grund av problem med isen kunde man till slut starta den andra perioden. Sestito och Brett Gallant kastade handskarna efter tre minuters spel och lagen dödade sedan varsin utvisning innan det var dags för Adirondack att återigen tända mållampan. Veteranen Denis Hamel satte pucken över en skymd Poulins klubbhandske fram till 3-0. Inga fler mål noterades i perioden och uppförsbacken började se tung ut.

Ännu tyngre blev det efter en knapp minut då Micheal Haley åkte på en femminutersutvisning och matchstraff efter att ha tacklat Islanders ex-prospect Blake Kessel illa in i sargen. Kessel repade sig och kom snabbt tillbaka i spel. Sound Tigers jobbade hårt och klarade av utvisningen men bara en kort stund därefter var det dags igen. Matt Donovan tacklade Harry Zolnierczyk på ett vårdslöst sätt och även den talangfulle backen åkte på en femminutare och matchstraff. I utvisningsbåset vinner man ju som bekant inga matcher och så inte heller ikväll. Jason Akeson behövde inte många sekunder för att göra 4-0 och matchen var såklart avgjord. Men David Ullström hann i alla fall med att reducera med ett underbart mål. Han tog pucken vid sin eget målbur och drev upp genom hela banan innan han använde backen som screen och spräckte Leightons nolla med ett distinkt skott. Denis Hamel återställde ordningen någon minut senare med sitt andra mål för kvällen fram till 5-1.

Det har varit en ojämn start på säsongen för Sound Tigers. Man har varvat lysande prestationer med riktiga bottennapp. Om lägstanivån kan höjas ett par snäpp skulle laget förhoppningsvis slippa hålla till i botten även i år. Sound Tigers spelar sin nästa match på fredag då man åker till New Foundland för dubbelmöte med AHL-nykomlingen St.John’s IceCaps.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Tom Sestito (Garrett Roe, Oskars Bartulis) 15:36
  • 0-2 Tom Sestito (Jason Akeson, Garrett Roe) 17:32
  • 0-3 Denis Hamel (Mike Testwuide, Ben Holmstrom) 33:38
  • 0-4 Jason Akeson (Brayden Schenn, Denis Hamel) 51:06 PP
  • 1-4 David Ullström 52:25
  • 1-5 Denis Hamel (Mike Testwuide, Ben Holmstrom) 54:14 PP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s