Som alltid när Islanders och Rangers möts så blir det härliga drabbningar och som alltid är det såklart lika härligt när Islanders vinner. Nattens match var länge jämn men i den tredje perioden blev John Tavares hjälte då han avgjorde med sitt tredje mål för kvällen i öppen kasse. Tavares har nu gjort åtta poäng på de två senaste matcherna och han är den förste med två raka fyrapoängsmatcher i Islanderströjan sedan Robert Reichel gjorde det 1997.

Det var annars Islanders som öppnade bäst i den första perioden och Henrik Lundqvist fick ingripa på ett skott från Andy MacDonald i bra läge. Efter drygt halva perioden spelad tog Islanders ledningen och det var förstakedjan som var inblandade när P.A. Parenteau hittade Matt Moulson som kom släpande och fick fritt skottfält, något han utnyttjade med ett distinkt skott bakom Lundqvist. Efter att hemmalaget sedan dragit på sig utvisningar mot slutet av perioden tog Rangers över spelet mer och mer även om Frans Nielsen hade den bästa målchansen i spel 4-mot-5.

I den andra perioden var det Rangers som drabbades av onödiga utvisningar och Islanders skapade chanser i sitt powerplay. Men Rangers skapade också många farligheter så fort laget var fulltaligt och när Marty Reasoner slarvade med pucken vid offensiva blå stack Marian Gaborik mot mål. Brad Richards hittade slovaken med en precisionspassning och fri med för dagen säsongsdebuterande Evgeni Nabokov gjorde han inget misstag utan hittade luckan mellan ryssens benskydd. Fem minuter senare fick Islanders chansen i spel 5-mot-3 och när Rangers precis fått in sin fjärde spelare slog Tavares till med sitt första mål för kvällen. Bara sekunder tidigare hade Lundqvist rånat Tavares med en dykande fotbollsräddning så det kändes säkert extra skönt för honom att få utdelning så kort därefter. Rangers fick dock hjälp att komma tillbaka igen då Nielsen oturligt styrde in Brandon Prusts försök via köksvägen. Inte mycket att göra åt sådana olyckliga studsar.

Den tredje perioden blev förhållandevis jämn och lagen drabbades tidigt av varsin utvisning. Islanders dödade sin och när laget själv fick chansen tog det endast sju sekunder innan man åter tagit ledningen i matchen. Mark Streit gjorde det mot Minnesota och i natt gjorde han det igen, spelade smart från blålinjen. Istället för ett stenhårt slagskott siktade han in sig på Tavares klubba och sköt precis lagom hårt för att styrningen skulle grundlura Lundqvist i kassen, ett mycket vackert mål. Mot slutet jagade Rangers kvittering med en extra utespelare men Islanders fick tag i pucken och både Moulson och Parenteau sökte Tavares för att ge honom sitt hat trick, något som de alltså också lyckades med. Matchen var avgjord och hemmapubliken i extas.

Evgeni Nabokov svarade för en stabil insats i sin första match för Islanders och han motade 29 skott. Skönt att ha tillgång till två så bra målvakter som Nabby och Big Cubano just nu är.

Nu beger sig Islanders ut på resande fot för första gången den här säsongen. Man tar en tur till Florida för matcher mot Tampa på torsdag och Florida på lördag.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Matt Moulson (P.A. Parenteau, John Tavares) 12:04
 • 1-1 Marian Gaborik (Brad Richards) 26:23
 • 2-1 John Tavares (Mark Streit, Brian Rolston) 31:47 PP
 • 2-2 Brandon Prust (Ruslan Fedotenko) 38:26
 • 3-2 John Tavares (Mark Streit, P.A. Parenteau) 43:30 PP
 • 4-2 John Tavares (P.A. Parenteau, Matt Moulson) 58:52 EN
kommentarer
 1. Jocke skriver:

  Tycker laget imponerar något oerhört.
  JC spelade med Gillies istället för Comeau… Betyder detta att en trade är på gång?

  • Magnus skriver:

   Kan ju vara en sista varning. Om han inte börjar leverera så är det nog hej då. Han behöver inte börja producera poäng men han måste börja se intresserad ut.

 2. Filip skriver:

  Underbart att vinna över Rangers :), känns ju även skönt att de vinner mot Rangers så kan kanske Bjurman hålla käft!
  Kul för Tav att han lyckas, hoppas även att Bailey och Comeau får göra lite poäng framöver.

  Just nu är det jäkligt kul att vara Islandersfan 🙂

 3. Fredde skriver:

  Ursäkta om jag inte hänger med men vem menar ni skall tradas? Comeau eller Gillies?

  • Magnus skriver:

   Comeau är ju den som har något att bevisa så det är han vi menar. Snacket har ju gått över sommaren att man kanske skulle inkludera antingen Comeau eller Bailey i nån trade och då känns ju en bänkning efter endast tre matcher spelade som någon form av varning. Det tycker i alla fall jag. Speciellt när man ställde över honom mot NY Rangers, det lag som Comeau historiskt sett haft lättast för. Han kallas ju allmänt för Rangers-dödaren vilket 18 poäng på 19 matcher också bevisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s