Seger mot Wild tack vare Montoya

Postat: 10 oktober, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

Islanders tog säsongens första seger då man besegrade Minnesota Wild i en tidig match på måndagskvällen. Det är Columbus Day i USA och det brukar medföra denna starttid. Trots en bra inledning blev till slut segern av riktig kämpakaraktär.

Hemmapubliken fick se sitt Islanders börja betydligt piggare än gästerna och när man fick sitt första powerplay för kvällen small det bakom Niklas Bäckström i Minnesotas kasse. Efter chanser framför mål letade sig pucken upp mot blålinjen där Andy MacDonald drog på för allt han var värd. Det stenhårda skottet lämnade den finske landslagsmålvakten utan chans och vi fick för första gången höra årets nya målsång, ”Crowd chant” av Joe Satriani. Bara knappt två minuter senare ökade Islanders på när Mark Streit hittade Frans Nielsen med en underbar skottpassning som lurade hela motståndarlaget. Nielsen behövde bara sätta fram klubban och styra in pucken i det övergivna målet.

Efter de första tjugo minuterna såg det bra ut men sedan började Islanders slarva. Slarvet ledde både till utvisningar samt farliga målchanser för bortalaget. Speciellt hårt var trycket i periodens slutskede och då räddade Al Montoya gång på gång sitt lag från insläppta mål. Montoya skulle också utnämnas till matchens bästa spelare efter slutsignalen och med tanke på hans betydelse är detta inte speciellt svårt att förstå.

Tyvärr fick inte Islanders duktiga målvakt hålla nollan för i början av den tredje perioden tappades markeringen på Matt Cullen som hittade nätmaskan över Montoyas plockhandske. Minnesota fortsatte sedan pressa för en kvittering och Islanders fortsatte ta onödiga utvisningar. Men Montoya höll tätt och när sedan hemmalaget fick ett powerplay med fem minuter kvar att spela gick luften ur det jagande bortalaget. Med över minuten kvar chansade man med en extra utespelare men anstormningen uteblev och istället fick man lägga all energi på att försöka försvara det tomma målet. Otroligt nog lyckades Islanders inte få något skott mot mål under detta slutskede trots att man hade kontroll över pucken vid ett flertal tillfällen.

Det blev till slut en kämpaseger och det var ju skönt att man kunde visa att man inte vek ner sig i den sista perioden såsom man ofta gjort under tidigare säsonger.

På torsdag lirar Islanders och Tampa Bay på Long Island i säsongens tredje match.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Andy MacDonald (Travis Hamonic, P.A. Parenteau) 9:05 PP
 • 2-0 Frans Nielsen (Mark Streit, P.A. Parenteau) 11:45
 • 2-1 Matt Cullen (Guillaume Latendresse, Brett Bulmer) 41:13
Annonser
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Skönt att vi tog en vinst efter besvikelsen mot Panthers, vad tycker du om den nya ”mål låten”?

 2. Filip skriver:

  Glömde en fråga, Vad fick vi för Bruno Gervais ?

  • Magnus skriver:

   Tror det stannade vid ”future considerations”. Kanske att man har nån fördel av detta vid framtida trader med Tampa…

 3. Ove skriver:

  Vi i Sverige kunde väl inte ens vara med och påverka, dvs rösta på låten? Anser också att vi borde haft en egen låt, ingen fel på ”Crowd Chant” men den har ju varit förknippad med NHL i flera år nu. Välkänd låt..på gott och ont.

  Vilken låt hade vi förra året? Var det låten ”rock n’ roll” eller?

 4. Filip skriver:

  Vi hade låten ” live is life” 🙂

 5. Robb skriver:

  Fasiken vad skönt med en vinst…kanske vi kan hänga på tåget den här hösten !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s