Anders ”Grizzly” Nilsson fick i går kväll debutera i Nordamerikansk hockey när Bridgeport Sound Tigers gästade Albany för match mot Devils. Efter förlusten i premiären valde Brent Thompson att satsa på förre Luleå-keepern och det skulle visa sig vara ett klokt val.

Matchens stora förgrundsfigur var annars Justin ”DiBo” DiBenedetto som på egen hand såg till att grundlägga segern med sitt första hat trick i proffskarriären. Han inledde målskyttet redan efter knappt två minuter spelat då Casey Cizikas hittade fram med en studsande puck som DiBenedetto lyckades flippa över Devils målvakt Keith Kinkaid, som för övrigt är född på Long Island. Sound Tigers fick mot slutet av perioden chansen i powerplay men bara 14 sekunder in i det numerära överläget åkte Ty Wishart ut för en tripping och i det efterföljande 4-mot-4-spelet fick Nilsson kapitulera för första gången under sin hittills korta AHL-karriär. Veteranen Chad Wiseman dök upp på bortre stolpen och styrde in Peter Harrolds passning och Nilsson var chanslös på det målet.

Även i den andra perioden var det DiBenedetto som slog till först. Han kunde göra 2-1 efter fem minuters spel då han petade in en retur på Cizikas skott och Brent Thompsons omkastningar i kedjorna inför matchen hade verkligen burit frukt. För första gången på mycket länge hade duon DiBenedetto-Ullström splittrats och i svenskens ställe har alltså rookien Cizikas börjat succéartat.

Albany fick ny kontakt i början av den tredje perioden då Aaron Ness blev tvungen att haka Mike Sislo i ett friläge med straffslag som följd. Sislo tog fart och struntade i finterna då han istället sköt in pucken i maskorna via högerstolpen. Appropå stolparna så hade Nilsson annars mycket hjälp från målvaktens bästa vänner under kvällen. Inte mindre än tre gånger klingade det till i ramverket bakom Anders som med hjälp av detta sedan höll tätt resten av matchen. Sound Tigers och Justin DiBenedetto skulle få sista ordet för bara 22 sekunder efter straffmålet fullbordade den hete forwarden sitt hat trick då han avslutade på egen hand vid ett 2-mot-1-läge. Även denna gång fick Cizikas en assist då han blockerade ett skott i egen zon som ledde till kontringen. Med sekunder kvar fastställde sedan Sean Backman slutresultatet då han kom in från utvisningsbåset och lade in pucken i öppen kasse.

Skönt för Bridgeport att komma tillbaka efter premiären, speciellt med fjolårets mediokra säsong i bakhuvudet. Det krävs en betydligt bättre start på årets säsong för att på allvar få fart på laget. Kul att Anders Nilsson bidrar till ett stabilt målvaktsspel, frågan är hur länge Mikko Koskinen blir kvar i organisationen.

Ny match på fredag, borta mot Adirondack Phantoms.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Justin DiBenedetto (Casey Cizikas) 1:52
  • 1-1 Chad Wiseman (Peter Harrold, Alexander Urbom) 14:14
  • 1-2 Justin DiBenedetto (Casey Cizikas) 25:17
  • 2-2 Mike Sislo 44:10 PS
  • 2-3 Justin DiBenedetto (Casey Cizikas) 44:32
  • 2-4 Sean Backman (Tim Wallace, Aaron Ness) 59:48 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s