Platt fall för Isles i öppningsmatchen

Postat: 9 oktober, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , ,

Jaha, var vi inte bättre än såhär? Sådan är känslan nu och frågan är befogad då Islanders i natt gick mållösa från hemmapremiären mot tippade bottenlaget Florida Panthers.

Det var ett förvånansvärt blekt hemmalag som kom ut till den första perioden och man lyckades endast avlossa fem skott på mål under de inledande 20 minuterna. Detta utnyttjade Florida som såg till att gå ifrån till en tvåmålsledning, en ledning man sedan höll hela vägen in i mål. 0-1 gjordes av Stephen Weiss som höll sig framme och petade in pucken som letat sig igenom Al Montoya och stannat i målgården. Med 15 sekunder kvar av perioden kom så också 0-2 då Jason Garrison som hittade rätt med ett slagskott från blålinjen i powerplay bakom en totalskymd Montoya.

Panthers praktiserade sedan ett effektivt trapspel under resten av matchen och Islanders målchanser var lätträknade. Panthers var betydligt hetare och mycket närmare 3-0 än vad Islanders var 2-1. Men inga fler mål föll och Jose Theodore höll därmed nollan för sjätte gången i karriären mot Islanders. Montoya var helt klart hemmalagets bästa spelare och utan honom hade det blivit betydligt större siffror.

Jack Capuano har lite att jobba med inför nästa hemmamatch mot Minnesota på måndag. Då vill vi se betydligt bättre takter.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Stephen Weiss (Brian Campbell, Tomas Fleischmann) 16:37
  • 0-2 Jason Garrison (Brian Campbell, Kris Versteeg) 19:45 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s