Förlust för Bridgeport i premiären

Postat: 9 oktober, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Portland Pirates blev för svåra för Sound Tigers i öppningsmatchen av AHL 2011-12. Trots att hemmalaget Bridgeport vann skotten med 39-32 var det som förgjort då bortalagets keeper Curtis McElhinney storspelade mellan stolparna.

Istället var det Portland som tidigt kunde ta ledningen när Brett Hextall tog hand om en retur framför mål med bara tre minuter spelat. Men bara 87 sekunder senare kvitterade Sound Tigers och det var en av lagets veteraner, Tomas Marcinko (bilden), som fick göra säsongens första mål för Bridgeport och för den fina framspelningen stod nykomlingen Trevor Frischmon.

Även i den andra perioden fick Kevin Poulin kapitulera på ett tidigt stadium. Efter bara två minuters spel satte Andy Miele 2-1 bakom den lovande målvakten som vid skottillfället var helt skymd och inte kunde lastas för det målet. Ett par minuter senare presenterade sig matchens lirare i målprotokollet då Mathieu Beaudoin slog till med ett direktskott i powerplay fram till 3-1. Det började se tungt ut för hemmalaget men ett par minuter innan peroidvilan närmade man sig dock målmässigt då Aaron Ness skott ändrade riktning på en motståndarback och ställde McElhinney.

I början av den tredje perioden hade Sound Tigers bra lägen då man fick chansen i både 5-mot-4 och 5-mot-3 men utan utdelning. Istället kunde Beaudoin göra sitt andra mål för kvällen på ett 2-mot-1-läge och matchen var därmed avgjord. Poulin svarade för 29 räddningar och det är nog tveksamt ifall han får chansen ikväll då laget reser till Albany för match mot Devils med matchstart 22:00 svensk tid. Läge för Anders Nilsson kanske?

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Brett Hextall (Andy Miele, Ryan Duncan) 3:03
  • 1-1 Tomas Marcinko (Trevor Frischmon, Micheal Haley) 4:30
  • 1-2 Andy Miele (Garrett Stafford) 22:04
  • 1-3 Mathieu Beaudoin (Oystrick, Werek) 25:35 PP
  • 2-3 Aaron Ness (Brett Gallant, Chris Langkow) 35:38
  • 2-4 Mathieu Beaudoin (Matt Watkins, Marc-Antoine Pouliot) 53:22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s