Publikrekord när Boston vände och vann

Postat: 2 oktober, 2011 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Islanders kom till start med ett betydligt mer slagkraftigt lag till nattens match mot Boston än vad man ställt upp med tidigare i veckan. Detta märks också då det blir en helt annan fart i anfallsspelet när alla de bästa är med.

Matchen hade egentligen två ansikten, den första halvan som var lysande och den andra som hade mer att önska. Noterbart är också att målvakterna byttes av efter knappt halva matchen spelad, vid ställningen 2-0 till Islanders. Al Montoya hade fram till dess hållt rent från påhälsning i målprotokollet. När Evgeni Nabokov kom in dröjde det bara ett par minuter innan det var kvitterat. En slump? Kanske.

Den första perioden i Bridgeport ägdes av Islanders och man tog också rättvist ledningen när John Tavares slog in en retur i spel 5-mot-3.

I början av den andra perioden var det Marty Reasoners tur att ta tillvara på en retur från Tim Thomas. Reasoner sprätte in en backhand upp i nättaket när han satte sitt första mål i Islanderströjan. Men som sagt, efter målvaktsbytet som skedde en bit före halva matchen spelad förändrades matchbilden. Bruins kom ikapp genom två snabba mål när David Krejci och Tyler Seguin överlistade Nabokov varsin gång med endast 85 sekunders mellanrum. Lite synd då Islanders fram till dess hade, som Andy MacDonald sa: ”vi hade dom mot repen där”, med en boxningsreferens.

Boston fullbordade vändningen i den tredje perioden då man tog över mer och mer. Dennis Seidenberg skickade in vinstmålet med åtta minuter kvar att spela. Bruins höll sedan tätt och den månghövdade publiken fick se Boston avgå med segern. Publiksiffran på 8489 var nytt publikrekord i Sound Tigers 10-åriga hemmarink, Harbor Yard.

MÅLSKYTTAR:
1-0 John Tavares (Mark Streit, Kyle Okposo) 11:28 PP
2-0 Marty Reasoner (Blake Comeau, Micheal Haley) 26:48
2-1 David Krejci 32:22
2-2 Tyler Seguin (Benoit Pouliot, Brad Marchand) 33:47
2-3 Dennis Seidenberg (Gregory Campbell, Rich Peverley) 51:53

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s