I natt spelade Islanders sin näst sista match innan NHL drar igång nästa helg och för andra matchen i rad klev man av isen mållösa. Efter en ganska tam match i tisdags mot Calgary var det något bättre takter i nattens möte med New Jersey Devils.

Trots bättre inställning i nattens inledande period hade Islanders förtvivlat svårt att omsätta detta i skott på mål. Endast tre avlossade mot Johan Hedberg i den första perioden är ju inte godkänt och istället kunde Devils utnyttja sitt andra powerplay i matchen. Det var när Matthew Corrente utmanade Trevor Gillies till fight som Micheal Haley istället hoppade in och kastade handskarna mot Corrente. För detta fick Haley extra utvisningsminuter på grund av instigatior, något som faktiskt kändes lite tveksamt. Det var under detta efterföljande numerära överläget som New Jersey tog ledningen genom David Clarkson som överlistade Rick DiPietro med ett skott från slottet.

I den andra perioden såg vi ett betydligt hungrigare Islanders som gång på gång satte press i motståndarnas försvarszon. Men Johan Hedberg höll tätt med både tur och skicklighet. Den bästa chansen fick Josh Bailey som lyckades runda Hedberg men missade sedan målet ur snäv vinkel.

Den sista perioden bjöd inte på så många kvitteringschanser då Devils spelade ett skickligt försvarsspel. Ryan Strome som var duktig matchen igenom med sitt fina passningsspel åkte på ett matchstraff på slutet för en boarding på Stephen Gionta. Gionta sade sig ändå vara okej efter slutsignalen.

Nu har Islanders som rubriken skvallrar om spelat 136 raka minuter utan att göra mål, detta efter två matcher med ”B-laget”. Lite oroväckande ändå med tanke på hur bra laget var framåt under förra säsongens andra hälft. I natt får Tavares, Moulson, Grabner, Okposo och de övriga visa hur det ska gå till när Islanders och Boston möts i Bridgeports hemmaarena Harbor Yard. Detta är också Islanders sista träningsmatch inför säsongsstarten den 8:e oktober mot Florida Panthers.

MÅLSKYTT:
1-0 David Clarkson (Peter Harrold, Adam Henrique) 11:28 PP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s