Evgeni Nabokov gjorde i natt sin första match i en Islanderströja och trots att han stod för ett par svettiga räddningar kunde han inte stå ivägen när Curtis Glencross i den andra perioden lyfte in en backhand framför mål efter att han mycket snyggt spelats fri av Matt Stajan. Målet kom i numerärt underläge för Calgary.

Nabokov var annars en av få ljusglimtar i det Islanders som i natt mest bestod av marginalspelare. Han stod i de två inledande perioderna innan han ersattes av Mikko Koskinen inför den tredje perioden. Islanders assisterande coach Dean Chynoweth var imponerad av den ryske veteranen och tyckte att Nabokov sett bra ut under hela träningslägret. Kanske en liten hint om att en av målvakterna i laget den 8:e oktober kan vara Evgeni.

Framåt var det ganska tungt och Islanders hade svårt att skapa några riktigt farliga målchanser. Två spelare som ändå försökte och visade mest vilja var ungtupparna Ryan Strome och Kirill Kabanov. Strome satte upp Ty Wishart för ett backskott i den första perioden efter att ha jagat ikapp en icingpuck och det är precis den typen av energi och vilja som Jack Capuano letar efter bland redan talangfulla lirare. Matt Donovan såg klart bättre ut i natt än tidigare och han hade mest istid av samtliga Islandersspelare. Han stod också för nästan en tredjedel av lagets skott på mål med sina fyra skott. Totalt fick nämligen bortalaget bara iväg ynka 13 skott på Henrik Karlsson som vaktade Calgarys kasse.

I den tredje perioden ökade Flames på genom Lee Stempniak som spelades fri av Alex Tanguay i ett två-mot-ett-läge.

Nu väntar förmodligen ett par nedskärningar i truppen innan nästa match spelas, den näst sista träningsmatchen innan grundserien startar. Den går av stapeln på fredag då man åter tar sig an New Jersey Devils, denna gång i ”The Rock”.

MÅLSKYTTAR:
1-0 Curtis Glencross (Matt Stajan, Jay Bouwmeester) 24:10 SH
2-0 Lee Stempniak (Alex Tanguay, Chris Butler) 44:21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s