I och för sig har inte klubben Odessa Jackalopes upphört men i dess ursprungliga form är den ett minne blott. I år kommer som bekant Odessa istället medverka i den oberoende Amerikanska juniorligan, NAHL. Vad händer då med spelarna som förra säsongen skördade framgångar i Berry Conference? Jag har tagit reda på vad de flesta av lagmedlemmarna gör idag och ett par ögonbryn höjs faktiskt när man tittar närmare på det.

Den som vill åka och se gamla Odessaspelare lira behöver inte åka speciellt långt. I Danmark hittar vi nämligen tre spelare som alla hittat ny klubbadress i vårt södra grannland. En av dom är något överraskande målvakten Joel Martin. Martin som representerar Herlev Eagles blev ju faktiskt uppkallad till Islanders under en akut period under förra säsongen då nästan samtliga organisationens målvakter befann sig skadade. Att inget annat lag i någon högre liga passade på att kontraktera den duktige Amerikanen är lite förvånande. Martin har hittills stått lagets samtliga matcher med en räddningsprocent på .915 och utan att ännu förlorat efter full tid. Herlev ligger just nu på en fjärdeplats i Danska AL Ligaen. Två placeringar sämre ligger Rødovre Mighty Bulls där backen Kevin Seibel numera spelar. Seibel har dessutom blivit utsedd till assisterande kapten i laget som spelar hemmamatcherna i Köpenhamns västra utkanter. En av Odessas bästa poängplockare de senaste säsongerna heter Dominic Leveille. Han ryktades i somras vara på gång till Olofström i Division 1F men hamnade istället i Fredrikshavn Whitehawks på Jyllands nordspets. Laget har inte riktigt fått den start man hoppats på utan parkerar för närvarande på en sjundeplats i ligan. Men än så länge har man bara kommit fem omgångar in i serien så mycket kommer hända innan det är dags att summera. Har du planerat in en resa med Danmarksfärjan från Göteborg så passa på att kolla in Leveille om du får tid över.

Om du istället är på tur i Norge så kan du även där stanna till för att kika på en före detta Odessaspelare. Kenny Corupes nya adress är nämligen Lørenskog som ligger strax öster om Oslo. Corupe som tidigare i karriären spelat en hel del i Italien leder lagets interna poängliga såhär långt och man ligger för närvarande på femte plats i Get Ligaen. I Norge hittar vi också Kalamazoos förre keeper Ryan Nie. Han har varit mycket bra och ligger tvåa i serien med sitt Lillehammer.

Vi fortsätter med de som förra säsongen spelade i varma Texas och som i år bytt till det betydligt kallare Europa. I Brittiska EIHL hittar vi två av Jackalopes bästa anfallare. Jeff Pierce har hittat till Wales och Cardiff Devils där han redan svarat för fem baljor, vilket gör honom till lagets bästa målskytt. Devils, som gick till final förra säsongen, ligger på femte plats i ligan och tittar vi uppåt i tabellen så hittar vi Sheffield Steelers som varit ett topplag i England under många år. Där finner vi i år Mike Ramsay som hittills gjort stor succé med 11 poäng på 6 matcher. Med det ligger han sjua i EIHL:s poängliga och frågan är om inte han kan vara skillnaden som i år gör att Steelers faktiskt vinner slutspelet också. Normalt är man oerhört bra i grundserien men väl i slutspelet har det låst sig de senaste två säsongerna.

En spelare till hittar vi i Europa och det är Brady Leisenring som visserligen mest spelade för Kalamazoo förra säsongen men som även hann med ett par matcher både med Bridgeport Sound Tigers och Odessa Jackalopes. Han har i år återvänt till den Tyska andradivisionen för spel i ESV Kaufbeuren. Leisenring har tidigare i karriären representerat olika klubbar i just 2.Bundesliga och i år har han börjat bra med fyra poäng på de inledande två omgångarna.

Om vi istället fokuserar på de spelare som valt att stanna kvar på andra sidan Atlanten så var det många som frågade sig vart CHL:s skytteligavinnare, Sebastien Thinel, skulle ta vägen. Det visade sig att han till slut valde en tidigare ligakonkurrent för spel i Missouri Mavericks. ”Mavs” tog sig precis lika långt i fjolårssäsongens slutspel som Odessa men i grundserien tog man betydligt fler poäng i den starka Turner Conference. Övriga spelare som fortsätter i CHL är målvakten David McKee som återfinns i Quad City Mallards nästa säsong och försvarsspelaren Justin Sawyer som byter till Wichita Thunder. Dessutom har tre spelare bestämt sig för samma klubb, Evansville Icemen, som förra säsongen var sämst i ligan under sin debutsäsong. Spelarna som ska hjälpa till att få ordning på torpet är backarna Matt Gens och Phil Plante samt vassa anfallaren Todd Robinson.

I ECHL kommer vi nästa säsong hitta dels Darryl Bootland som åter kommer coachas av sin bror Nick i Kalamazoo Wings, och dels Jean Bourbeau som skrivit på för Elmira Jackals som i år coachas av Pat Bingham som förra säsongen återfanns i Bridgeport Sound Tigers bås.

För Quebec-födde Patrick Mbaraga föll det sig naturligt att han återvänder till LNAH där han spelat även tidigare i sin karriär. Mbaraga återfinns i Saguenay Marquis under kommande säsong. En annan som hittat till ”busligan” LNAH är målvakten Michel Robinson som kommer representera Rivière-du-Loup 3L. Robinson lämnade visserligen Odessa redan under pågående säsong i fjol men han spelade ytterst sparsamt därefter och kan nästan klassas som ex-Jack likt de andra.

I övrigt har jag inga andra uppgifter på nya klubbar än. Garrett Gruenke har genomgått två operationer under sommaren och har därför inte klart med ny klubbadress än. Enligt honom själv bör han vara tillbaka i spel i januari och då får vi se vart han hamnar. Även spelare som Alex Dunn, Mike Lesperance och Kenny Bernard borde rimligtvis intressera en del klubbar och jag kommer med en uppföljande artikel när läget för dessa spelare klarnat något. Dessutom kommer jag säkert återkomma till hur de övriga sköter sig i sina respektive ligor ju längre säsongen lider.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s