När Islanders i natt tog emot Devils i Nassau Coliseum var det ett betydligt mer namnkunnigt manskap man ställde på isen jämfört med gårdagens möte med Boston. Därför var det extra roligt att se att man kommer utmana på allvar i år, för någon annan slutsats går inte att dra efter 6-2 mot ett New Jersey som i och för sig inte ställde upp med sitt allra bästa lag men som ändå mönstrade spelare som Zach Parise och Patrik Elias.

Kyle Okposo öppnade målskyttet efter halva första perioden spelad. Michael Grabner använde sin snabbhet för att skapa ett 2-mot-1-läge och han hittade Okposo som drog till direkt, utan chans för Johan Hedberg i Devils kasse. Fem minuter senare fick Islanders chansen i powerplay och efter ett snyggt förarbete av Matt Moulson kunde Mark Streit kröna sin comeback med att sätta 2-0 bakom en chanslös Hedberg. Så långt såg det oförskämt bra ut men strax därefter kunde ändå New Jersey reducera och få lite vittring igen genom Nick Palmieri.

I den andra perioden kunde Islanders dra ifrån målmässigt efter tre raka mål och sedan var uppförsbacken alldeles för tung för bortalaget att ta sig an. Först kunde Frans Nielsen göra 3-1 i numerärt överläge och efter drygt halva matchen hamnade try-out-backen Steve Staios i målprotokollet efter ett skott som styrde på en Devilsspelare och in i mål. Någon minut senare gjorde Matt Moulson 5-1 med sitt första mål för kvällen då han på egen hand tog sig in i offensiva zonen och prickade Hedbergs plockhandskkryss. Innan periodpausen fick bortalagets Mattias Tedenby in en reducering bakom Kevin Poulin, som bytt med Al Montoya efter halva matchen spelad.

Den tredje perioden bjöd bara på ett mål och det var åter Moulson som höll sig framme på Travis Hamonics öppnande skottpassning.

Mark Streit utsågs till matchens lirare och det känns oerhört skönt att fått den spelskicklige schweizaren tillbaka på isen, det kommer betyda mycket för årets Islanders.

Nu reser delar av truppen till Calgary för match mot Flames på tisdag.

MÅLSKYTTAR:
1-0 Kyle Okposo (Michael Grabner) 10:35 
2-0 Mark Streit (Matt Moulson, Frans Nielsen) 15:17 PP
2-1 Nick Palmieri (Matt Corrente, Matt Taormina) 16:53
3-1 Frans Nielsen (John Tavares, Mark Streit) 23:43 PP
4-1 Steve Staios (Mark Streit) 32:47
5-1 Matt Moulson 34:16
5-2 Mattias Tedenby (David Clarkson, Patrik Elias) 37:13
6-2 Matt Moulson (Travis Hamonic, Frans Nielsen) 43:57 PP

Annonser
kommentarer
  1. Filip skriver:

    Finns de highlights från matchen?

  2. Magnus skriver:

    Japp. Hittade highlights här: http://www.msg.com/our-teams/islanders 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s