Kalamazoo värvar nytt

Postat: 20 september, 2011 av Magnus i Nyheter Kalamazoo
Etiketter:, , , , , ,

För en vecka sedan spelade målvakten Jared DeMichiel för Boston Bruins i rookiematchen mot Islanders. Igår blev han klar för Kalamazoo Wings. Han är en storväxt målvakt som fick spela de sista 20 minuterna i dubbelmötet med Islanders och han släppte då bara en puck bakom sig, från Casey Cizikas. Han kommer inleda försäsongen på Providence Bruins training camp innan han ansluter till K-Wings.

På backsidan har Kalamazoo hittat Adam Ross som med sina 193cm och 95kg tillför storlek och en tuff spelstil då han inte drar sig för att kasta handskarna. Ross har lirat collegehockey de senaste säsongerna i Merrimack College Warriors, där han även var kapten under förra säsongen, och hans styrka är speciellt spelet i egen zon. Två matcher blev det också i ECHL förra säsongen då han testade på spel med Victoria Salmon Kings.

En annan försvarare som också nyligen avslutade sina studier är Mike Matczak. Han kommer närmast från spel med Yale University Bulldogs där hans spel förra säsongen ledde till en liten testperiod i AHL med Philadelphia Flyers farmarlag Adirondack Phantoms. Han är också en stabil back i egen försvarszon som dessutom kan komma att hjälpa laget offensivt.

K-Wings har också gjort klart med en forward. Det är Ryan Del Monte som kommer in i laget med lite mer erfarenhet än de övriga tre. Del Monte är 28 år och har efter collegespel i Kanada mestadels lirat i ECHL i diverse lag men han har även över 40 matcher i AHL under bältet. 2009-10 var han med och vann Kelly Cup med Cincinnati Cyclones, en vinnarerfarenhet som coach Nick Bootland värdesätter högt.

K-Wings har 14 spelare klara inför den kommande säsongen, som sätter igång den 15:e oktober med match hemma mot Cincinnati Cyclones. Ytterligare spelare kommer ansluta från Bridgeports träningsläger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s