Ja, Mikko Koskinen hade allt annat än en lyckad kväll i nattens rookiematch mellan Islanders och Boston Bruins. Av 14 skott stoppade den väldige finländaren endast sju puckar och slutade alltså med en räddningsprocent på 50%. Då är det definitivt svårt att vinna matcher och det blev till slut en ganska klar förlust med siffrorna 8-5.

Islanders började klart piggast och Bostons första skott på mål kom först efter fem minuters spel. Tyvärr gick det också in i mål då Koskinen inte hann täcka vid sin förstastolpe. Men Isles forstatte jobba på bra i anfallszon och när man efter knappt halva perioden spelad fick chansen i powerplay kunde Nino Niederreiter trycka in kvitteringen från nära håll. För framspelningen stod Ryan Strome och denna duo var pigg hela matchen igenom. Mot slutet av perioden fick Rhett Rakhshani en smäll och han kom aldrig att återvända till matchen efter det. Rapporter säger att han drabbats av en hjärnskakning men ej hur kraftig.

Den andra perioden började ungefär lika illa som den första med ett ganska billigt mål för Boston efter bara två minuters spel. Men Islanders kom ännu en gång tillbaka och denna gång var det svenske John Persson, till vardags i Red Deer Rebels, som hittade rätt bakom Bostons målvakt Michael Hitchinson. Assisten kom från Kirill Kabanov som ett par minuter senare själv höll sig framme och gav Islanders ledningen för första gången i matchen. Men bara minuten senare kunde matchens gigant, Ryan Spooner, kvittera i powerplay med en riktig kanon. Ställningen var 3-3 efter två spelade perioder och vi hoppades på att Islanders skulle höja sig ett snäpp inför sista akten.

Men det blev precis tvärtom. Det tog 31 sekunder för Bruins att åter ta ledningen och därefter bröt spelet samman totalt för hemmalaget som släppte in ytterligare två baljor inom loppet av en femminutersperiod. Underläge 6-3 och avgjort förstås, eller? Nja, Islanders gjorde en sista ansträngning och först kom en reducering av Calvin de Haan och med fem minuter kvar av perioden fick Nino Niederreiter göra sitt andra mål för matchen efter en underbar framspelning av Tyler McNeely. Helt plötsligt var det match igen men bara i tre minuter. Matt Donovan drog på sig en väldigt onödig utvisning på slutet och i det efterföljande powerplayet punkterade Boston matchen då alla glömde bort Carter Camper framför Islanders mål. 8-5 skickades sedan in i tom kasse och segern var trots allt rättvis även om siffrorna kanske blev lite väl stora.

Att Mikko Koskinen stärkte sina aktier kan ju ingen direkt påstå. Om han inte skärper till sitt spel ganska omgående är risken t.o.m. stor att han kan få inleda säsongen i ECHL och Kalamazoo. Frågan är vem som får chansen mellan stolparna i nattens returmatch. Det är ännu inte bekräftat om det är Anders Nilsson eller Kevin Poulin eller om de delar på sysslan i natt. Vi hoppas hursomhelst att vi får glädjas åt en seger samt att vi får se ett betydligt säkrare målvaktsspel.

MÅLSKYTTAR:

 • 0-1 Ryan Spooner (Tyler Randell) 5:04
 • 1-1 Nino Niederreiter (Ryan Strome, Calvin de Haan) 9:02 PP
 • 1-2 Dylan Hood (Ryan Spooner, Marc Cantin) 22:03
 • 2-2 John Persson (Kirill Kabanov) 26:34
 • 3-2 Kirill Kabanov (Aaron Ness, Casey Cizikas) 33:14
 • 3-3 Ryan Spooner (David Warsofsky, Yannick Riendeau) 34:10 PP
 • 3-4 Jared Knight (Craig Cunningham) 40:31
 • 3-5 David Warsofsky (Dylan Hood, Craig Cunningham) 41:56
 • 3-6 Yannick Riendeau (Ryan Spooner, David Warsofsky) 45:46 PP
 • 4-6 Calvin de Haan (Casey Cizikas, John Persson) 51:17
 • 5-6 Nino Niederreiter (Tyler McNeely, Calvin de Haan) 54:59 PP
 • 5-7 Carter Camper (Dylan Hood, Dougie Hamilton) 58:06 PP
 • 5-8 Jared Knight (Kyle MacKinnon) 58:43 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s