September – träningslägrens tid

Postat: 1 september, 2011 av Magnus i Nyheter Bridgeport, Nyheter Islanders
Etiketter:,

Nu har vi äntligen klivit in i årets första höstmånad även om det ibland kan kännas fel att kalla det för höst redan nu då det både kan och brukar vara varmt långt in i denna månad. Så varför ska man då glädjas över att löven börjar gulna på träden igen? Jo, i september drar ju den kommande säsongens träningsläger igång och för Islanders del tjuvstartas det hela med en vecka för lagets rookies som går på is redan den 10:e september. Resten av laget följer efter en vecka senare, alltså den 17:e.

Rookielägret inkluderar även i år två träningsmatcher mot Boston Bruins. Förra säsongen blev det förlust i de bägge motsvarande mötena för Islanders, då Bruins segrade med 5-2 och 2-1. Skillnaden i år är dock att de båda matcherna kommer spelas i Nassau Coliseum istället för i Boston och speldatum är den 12:e samt den 13:e september. Bara den andra matchen kommer vara öppen för publik och jag är inte säker på att den stängda matchen ens kommer visas på endera TV eller stream.

Mot slutet av träningslägret spelar Islanders givetvis träningsmatcher och i år är de endast fem till antalet. Man inleder träningsmatcherna den 23:e september med match mot Boston på bortaplan i TD Bank Garden och kvällen därefter har man sin enda hemmamatch på försäsongen då man tar emot New Jersey i Nassau Coliseum. På tisdagen den 27/9 har man tagit sig hela vägen till Calgary för match i den gamla OS-arenan som idag heter Scotiabank Saddledome. Sedan, med en vecka kvar till NHL-premiären, avslutar Islanders träningsmatchandet, först med match i ”The Rock”, alltså Prudential Center, mot Devils och till sist med ännu en match mot Boston Bruins. Detta möte kommer gå av stapeln i Bridgeport Sound Tigers hemmarink, Webster Bank Arena at Harbor Yard.
Här följer spelarna som inledningsvis utgör rookie campen och som sedan fortsätter med ”de stora grabbarna”.

FORWARDS
Justin DiBenedetto
Casey Cizikas
Brett Gallant
Kirill Kabanov
Tyler McNeely
Nino Niederreiter
John Persson
Rhett Rakhshani
Tony Romano
Ryan Strome
Mitchell Theoret
David Ullström

FÖRSVARARE
Art Bidlevskii
Calvin de Haan
Matt Donovan
Mark Katic
Brendan Kichton
Anton Klementyev
Aaron Ness
Benn Olson
Andrei Pedan

MÅLVAKTER
Mikko Koskinen
Anders Nilsson
Kevin Poulin

Annonser
kommentarer
 1. Våfflan skriver:

  Tja Magnus! Tack för en grymt bra blogg! äntligen har jag hittat nån svensk sida att läsa om mitt underbara Islanders 🙂 sen har jag en fråga om Josh Bailey, hur är läget kring honom o kontrakt med honom?

 2. Magnus skriver:

  Tack Våfflan för den fina kritiken! Bailey fick ett kontraktsförslag redan den 27:e juni men har ännu inte skrivit på. Samtidigt fick Blake Comeau, Micheal Haley, Jesse Joensuu, Dylan Reese och Ty Wishart kontraktsförslag och samtliga har skrivit på utom Joensuu som valt spel i HV71. Vad Bailey väntar på är lite oklart, men jag ska försöka ta reda på det.

  • Magnus skriver:

   Det verkar som att Bailey helt enkelt tyckte budet var för dåligt och väntar nu ut situationen i hopp om en bättre deal. Tror dock inte Wang och Snow är speciellt imponerade av hans tillvägagångssätt och om inte Bailey kryper till korset kommer han förmodligen tradas i ett paket för att få in en bra försvarsspelare. Vi får helt enkelt se vad som händer under den närmsta tiden.

 3. Våfflan skriver:

  Okej, tack. Såg med att han hade fått kontaktförslag med Blake Comeau och gänget men alla andra hade tackat ja med undantag Jesse Joensuu. Grymt kul att du tar reda på allt detta så snabbt 🙂 här har du en läsare som kommer va inne på din sida minst fem gånger om dan mycket bra blogg 🙂

 4. Våfflan skriver:

  En sak till förhästen, tror du Islanders kommer behålla Nabokov eller byta bort honom? Enligt mig har vi bättre målvakter än honom som e hungriga o vill stå i Islanders.

  • Magnus skriver:

   Spontant håller jag med dig om att Nabokov sett sina bästa dagar. Tyckte man såg det på VM om inte annat. Personligen hoppas jag på att man kommer matcha Kevin Poulin och Al Montoya. Men jag antar att så länge DiPietro själv känner sig fräsch så kommer han ha förtur, tyvärr. Har svårt att se Nabokov ta en av platserna i kassen, speciellt efter förra säsongens dåliga attityd. Men Islanders upphör ju sällan att förvåna, så vem vet vad de har i kikaren…

  • David skriver:

   Inte alls säkert att vi har bättre målvakter än Nabokov. Om han har intresset att spela för Islanders och kan komma i matchform så är det väl frågan om han till och med inte kommer vara den bästa utav dem. Åtminstone den som presterat bäst i NHL utav de målvakter vi har.

   Men vem vet, Nabokov + Bailey + draftval för en topp-4 back kanske är på GS agenda?

   • Magnus skriver:

    Visst har Nabokov bäst meriter sedan tidigare men jag tyckte ändå han såg osäker ut i VM. Han var givetvis ringrostig då men jag vill nog ändå hellre se Poulin i år efter hans imponerande fjolårssäsong.

 5. David skriver:

  Någon som vet varför inte Scott Mayfield finns med i denna trupp?

  • Magnus skriver:

   Det har troligtvis med NCAA’s regler att göra. Inga collegespelare tillåts medverka på NHL’s träningsläger eftersom de då anses vara proffs. Antar att den internmatch/camp man anordnade i somras inte räknas som träningsläger på samma sätt. Kan inte komma på någon annan anledning.

 6. Våfflan skriver:

  Ja jag håller med Poulin och Montoya såg helt klart hungrigast ut förra säsongen sen kommer DiPietro vara kvar ett bra tag framöver också o han blandar o ger ganska mycket enligt mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s