Succé av Johan Sundström

Postat: 14 augusti, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , ,

Ja, när juniorkronorna övertygade i Lake Placid den gångna veckan på den årliga USA Hockey Junior Evaluation Camp blev det fyra vinster samt en förlust i overtime. Inte bara Sundström imponerade, utan hela laget visade prov på vad vi har att vänta på junior-VM runt nyår.

Tre Kronor inledde med match mot USA Blue, en match som jänkarna vann efter förlängning men Johan Sundström var en av Sveriges bästa med ett mål och två assist. Hans mål i powerplay med fyra minuter kvar av den tredje perioden var det som tog matchen till en fjärde period.

I match två lossnade det rejält för Sverige när man körde över Finland med hela 7-1. Sundström noterades här för två assist när bägge hans kedjekamrater, Brynäsarna Johan Larsson och Ludvig Rensfeldt, nätade. Rensfeldt kommer i vinter spela för Sarnia Sting i OHL så det var nog extra viktigt för honom att visa upp sig på liten rink.

Den tredje matchen spelades mot Team USA, med de bästa spelarna från Blue och White. Detta skrämde dock inte svenskarna som övertygande slog tillbaka motståndet med 4-1. Här fortsatte Sundström sin poängsvit genom att assistera till matchens sista mål. Redan då hade Islanders ”scouter” på plats, Kerry Gwydir och Eric Cairns, blivit lyriska över Sundströms spel och lovordade deras andrarundeval från 2011 års draft. ”Han var en av matchens bästa spelare” sa Cairns efter matchen mot Finland. Sundström jämfördes även med de högst draftade i USA:s lag och enligt Cairns var svensken betydligt vassare i alla situationer.

Turneringen rullade vidare och när Tre Kronor åter ställdes mot finnarna blev det en ny utskåpning. 8-4 slutade matchen och Sundström gjorde här sin bästa match, åtminstone poängmässigt. Firma Larsson – Sundström hade lekstuga och med två mål och tre assist adderade talangen från Göteborg fem poäng till sin redan digra poängskörd.

Sista matchen för denna gång spelades åter mellan Tre Kronor och Team USA. Amerikanarna var såklart ute efter revansch och matchen blev jämn och svängig. Inför den tredje perioden var ställningen 4-4 och när Rensfeldt gav Sverige ledningen i början av perioden ökade hemmalagets press ytterligare. Men Johan Mattsson i Sveriges mål höll tätt och med målvakten bortplockad kunde Johan Sundström avgöra matchen med mål i tom kasse.

Totalt blev det 13 poäng för Sundström på dessa fem matcher, fyra mål och nio assist. Mycket imponerande och det sitter säkert en och annan GM i NHL och skruvar på sig när de tänker på att han fanns tillgänglig enda till val nummer 50 i årets draft. Vi följer med spänning Johans fortsatta öden i Frölunda denna säsong.

Annonser
kommentarer
  1. […] Johan Sundström ångar på under försäsongen. Han är som bekant med Tre Kronor J20 i USA på camp. Jag kan bara säga att jag står fast vid att att Johan Sundström blir säsongens utropstecken i Frölunda HC! För mer info, spana in Magnus Mangans blogg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s