Ni kanske redan har noterat det då det redan uppmärksammats på Islanders officiella hemsida men det kan ändå vara värt att berätta om en del spelares nya nummer samt nya spelares dito. Observera att dessa nummer endast gäller när det gäller spel i Islanders, det kan skilja vid eventuellt spel med Sound Tigers.

Travis Hamonic byter till nummer 3. Han hade förra säsongen nummer 36 men joinar nu istället den förnäma klubben av spelare som burit ”the magic number”. Bland de som tidigare spelat i trean hittar vi storheter som Tomas Jonsson, Zdeno Chara och Adrian Aucoin. Även Kenny Jönsson bar nummer 3 under sin första tid på Long Island.

Nummer 8 har precis som på den tidiga interna träningsmatchen redan tillägnats årets förstarundeval, Ryan Strome. Strome som spelat med nummer 18 i Niagara IceDogs fick alltså inte behålla detta nummer i Islanders eftersom det tillhör Micheal Haley. Bland tidigare åttor hittar vi bland annat gamle slagskämpen Garry Howatt, backklippan Jeff Norton och Dick Tärnström. Det var när Bruno Gervais lämnade Islanders sommaren 2011 som nummer 8 blev ledigt för Strome.

Veteranen Brian Rolston som nyligen kom från New Jersey Devils har tilldelats nummer 11 i Islanders. Rolston har enda sedan tiden i Boston Bruins burit nummer 12 men eftersom det sedan länge är upptaget i Islanders av Josh Bailey så blev det alltså samma nummer som senast användes av Nate Thompson. Nummer 11 har historiskt i Islanders varit ett nummer buret av storheter som Wayne Merrick, Randy Wood och Darius Kasparaitis. Bland svenskarna hittar vi Mattias Weinhandl men även Niklas Andersson som under 1999-00 spelade i nummer elva.

Marty Reasoner som signades av Islanders som free agent under sommaren kommer under säsongen spela i en klassisk Islanderströja, nummer 16. Reasoner inledde sin NHL-karriär i St.Louis Blues med nummer 15 på ryggen men har under de senaste åren burit nummer 19. Eftersom fansen knappast välkomnat att någon använde Bryan Trottiers nummer igen så blev det alltså istället 16. Men Reasoner ska inte klaga över det, nummer sexton har i Islanders genom åren blivit synonymt med klass. Pat LaFontaine och Ziggy Palffy är det främst man tänker på när nummer sexton nämns i Islanderssammanhang, två spelare som betytt väldigt mycket för fansen på Long Island genom åren.

I takt med att Micheal Haley kommer närmare en ordinarie plats i Islanders ökar också hans rättigheter och nu får han chansen att lira i samma nummer som han gjort i Sound Tigers, nämligen nummer 18. Tänkvärt är att han ”snodde” numret framför näsan på jättetalangen Ryan Strome och samtidigt konstaterar vi att Justin DiBenedetto blir av med samma nummer som han bar under ett par matcher förra säsongen. Haley hade då nummer 59 men får nu bära samma nummer som Islanders allra första kapten, Ed Westfall, en gång gjorde.

I övrigt noterar vi att Calvin de Haan tar över nummer 24 efter Radek Martinek. Nykomlingen Trevor Frischmon spelar i nummer 28, han hade nummer 38 i Columbus och om nu Evgeni Nabokov kommer till start i vinter så gör han det i nummer 20. David Ullström har bytt från nummer 45 till nummer 41 utan att ha hunnit spelat en enda NHL-match än. Hans gamla nummer 45 har istället tilldelats en annan svensk, Anders Nilsson. Matt Donovan kommer lira i nummer 46, precis som han gjorde under sin period med Sound Tigers förra säsongen. Till sist noterar vi att ryske Kirill Kabanov blir förste spelare i Islanders sedan Trevor Smith att använda nummer 77.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse Eriksson skriver:

  Hej, Magnus!

  Way off topic här, men som Penguinsfan var jag sugen på att höra din reaktion på följande pressrelease:

  http://islanders.nhl.com/club/page.htm?id=72717

  Du verkar ju vara en sansad och hygglig kille, vad tycker du om din organisation när de kastar bensin på en nästan död eld?

  Vänligen, Lasse Eriksson

 2. Magnus skriver:

  Vad ska man säga? Jag vet hur förbannade fansen var efter matchen då Matt Cooke körde över Rick DiPietro gång på gång. Efter den var det inte en fråga om ifall utan när Islanders skulle ge igen. Eller egentligen visste vi alla när vedergällningen skulle ske. Sen att man överdrev lite genom att gå lite väl hårt åt Talbot, det försvarar jag inte. Men jag tycker det var helt ok att ta fighten med Cooke, Johnson och Godard. Lite old time hockey för en gång skull, det har man saknat länge.

  Att Isles vann matchen med 9-3 samt pucklade på Penguinsspelare i parti och minut har ju givetvis gjort matchen till förra säsongens absoluta höjdpunkt bland Islesfans. Om man vill hälla bensin på nån eld vet jag inte. Jag är ganska säker på att elden är så gott som släckt vid det här laget. Någon gång per säsong händer sådana här saker och jag tycker inte att det finns några egentliga hatmatcher i NHL längre, möjligtvis Calgary v Edmonton undantaget då.

  Som sagt, svaret på din fråga är att det hela är ett PR-trick för att få tittare, inget annat.

 3. Lasse Eriksson skriver:

  Men är det ok att promota en organisation med en match som innehöll flertalet försök att skada motståndarspelare? Som supporter hade jag skämt ögonen ur mig om exempelvis Penguins hade rullat Cookes tackling på Savard som highlightvideo under sommaren. Men Islanders är väl desperata, all reklam är bra reklam, men då hade jag ju snarare dragit samman lagets ungtuppar och kört en gigantisk meet the fans-kväll med vettigare saker än att gotta sig i en match med riktigt dålig eftersmak. Tyvärr har min forna respekt för Islanders försvunnit helt och hållet.

  • Magnus skriver:

   Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte hört ett Islandersfan som inte älskar denna match. Förmodligen för att den föregicks av ett möte där Penguins kom undan alldeles för billigt.
   Att man som du förlorar respekten för ett annat lag händer ju av olika anledningar. Penguins sjönk som en sten i mina ögon efter matchen som föregick denna.
   Som tur är är jag inte speciellt långsint utan kan ibland underhållas av att se på Washington (trots Dale Hunter) och Toronto (trots Darcy Tucker). Således lär jag kunna underhållas även av Pens i framtiden, speciellt när de krossar Rangers. 😉

 4. Lasse Eriksson skriver:

  Som supporter är man i regel enögd, men jag har svårt att dra mig till minnes så pass många regelövertramp av Penguins i matchen den 2 februari som kunde motivera Islanders rent ut sagt pinsamma beteende i returmatchen.

  Talbot tacklar Comeau sent, axel mot axel dock, även om Comeau inte ser Talbot:

  Ta fighten i den matchen, over and done with.

  Att Cooke skulle köra in i DiPietro fler gånger än vanligt har jag svårt att minnas, situationen som renderar i att DiPietro slås ned av Johnson i målvaktsfighten initeras av Islandersmålvakten när han kliver ut och söker kontakt med Cooke. Att sedan Penguinsbänken skrattar åt situationen är väl inte det snyggaste.

  Jag är fortfarande upprörd över den här matchen, inte resultat- eller spelmässigt, utan hur just spelare som Gillies, Konopka, Martin och Haley tog sig friheter. Friheter som inte hör hemma på en hockeyrink, och som man nu hyllar i Islanders genom att reprisera matchen på ett event. Personligen tycker jag det talar om för hockeyvärlden vad Islanders representerar som klubb just nu och det är beklämmande, en så pass stolt klubb som man ändå var en gång i tiden, klubbledningen borde veta bättre. Allt annat än proffsigt. Tyvärr.

  Skönt att kunna vädra sina åsikter med vettigt folk dock!

  Bra blogg dessutom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s