Tvåvägskontrakt för Backman

Postat: 8 augusti, 2011 av Magnus i Nyheter Bridgeport, Nyheter Islanders
Etiketter:, , ,

Samtidigt som Islanders firade stora framgångar och byggde upp sin dynasti hankade sig Mike Backman fram på andra sidan Brooklyn Bridge. Det blev totalt 18 matcher för Backman i NY Rangers mellan 1981-84. Nu har hans son Sean kritat på för ärkerivalen på Long Island, ett ettårigt tvåvägskontrakt som adderar bredd framför allt till Bridgeports forwardsbesättning.

Sean Backman är en högerforward som i mars 2010 signade som free agent med Dallas Stars organisation. Förutom att han spenderade större delen av säsongen 2010-11 med Texas Stars i AHL blev det även ett par inhopp i ECHL för Idaho Steelheads.

Innan Backman inledde sin proffskarriär spelade han fyra år för Yale University Bulldogs och hans 77 mål för skolan placerar honom på fjärde plats på listan över Bulldogs bästa målskyttar genom tiderna.

Hans styrkor är framför allt hans snabbhet och hans skott, vilket han avfyrar per automatik när han får minsta läge. Hans arbetsmoral prisas också väldigt högt och trots sin ringa längd spelar han alltid tufft och med stort hjärta. Backman är för övrigt svåger med Matt Moulson, men frågan är om detta haft någon betydelse för att få Sean till klubben.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s