Svart natt på Long Island

Postat: 2 augusti, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, ,

Nattens folkomröstning om en ny arena i Nassau County slutade med seger för nej-sidan som fick 57% av rösterna medan 43% röstade ja.

Tre timmar efter att vallokalerna stängt kallade Islanders ägare Charles Wang till presskonferens och han öppnade den med orden: ”Jag måste säga att jag är besviken. Uppriktigt sagt är jag förtvivlad.”

Wang ville inte vidare kommentera förlusten utan pratade istället om den kommande säsongen och att vi nu måste koncentrera oss på den. Ed Mangano, en av Nassau Countys bestämmande, försökte dock ingjuta nytt hopp hos de Islanderfans som nu tror att loppet är kört. Han påstod att ”I natt är inte slutet”. Mangano sa att istället är detta början på att hitta nya vägar för att lösa problemen som stoppar detta bygge. Även Garth Snow var uppenbart besviken men ville samtidigt också fokusera på den kommande säsongen.

Många fans är upprörda på twitter, forum och andra sociala medier. De skyller på att alltför många äldre, utan intresse för hockey, lade sin röst för nej för att slippa höjda skatter. Argumentet med höjda skatter köptes dock inte av vissa som påstod att skatterna ändå kommer höjas och då står vi där utan byggnad.

De yttre omständigheterna grinade dessutom väljarna i ansiktet då ett kraftfullt regnoväder drog in över Long Island på eftermiddagen. Om det var detta eller något annat som fick LIRR, pendeltåget från Manhattan där många jobbar, att dras med kraftiga förseningar vet jag inte men många väljare fick panik för att de inte skulle hinna till vallokalerna i tid.

Nu återstår det att se ifall det finns en plan B eller om detta var sista chansen att behålla Islanders på Long Island. Hyresavtalet med Nassau Coliseum går ut 2015 och det kommer med största sannolikhet inte att förnyas. Att bygga en ny arena tar ca 2½ år så tiden börjar bli knapp för en sådan lösning.

Vi får nog helt enkelt följa Charles Wangs råd och koncentrera oss på den kommande säsongen istället för att inte deppa ihop totalt efter denna svarta natt på Long Island.

Annonser
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Det där var riktigt tungt att läsa och jag var inte förberedd på ett NEJ.
  Men om vi leker med tanken att Isles skulle vinna SC skulle de på något sätt kunna hålla Isles kvar i Long Island?

 2. Jocke skriver:

  Laget måste bort från Nassau County snarast. Nassau är inte värda ett lag längre. Hoppas att Barclays Center i Brooklyn kan bli aktuellt… Det är Nets kommande basketarena, men arenan byggs så en NHL rink skall få plats.

  Visst, arenan är liten och har dålig sikt. Men vad gör det om man jämför med att laget lirar i Quebec?

 3. Magnus skriver:

  Filip: Ja, en SC-seger skulle nog få Bettman att ta sig en extra funderare innan han godkänner en flytt. Faktum är ju att NHL aldrig tidigare flyttat ett lag som någon gång vunnit Stanley Cup. Ska Islanders bli det första?

  Jocke: Folket i allmänhet är absolut inte värda ett lag men Islandersfansen däremot är ju de mest hängivna och många av dom bor i Nassau County så det är tragiskt att inte de övriga invånarna förstår hur många nya jobb man nu går miste om. Dessutom kommer skatterna med all sannolikhet ändå höjas med tiden så det är ett ganska dåligt argument. Jag har också hört röster som säger att Barclays Center skulle vara ett alternativ, men det är ju själva känslan att befinna sig vid Hempstead Turnpike när det är dags för match man kommer sakna.

  Jag påminner om Mike Francescas ord i sitt program inför omröstningen: ”Det är dags att sluta lägga ner saker i Nassau”. Tyvärr lyssnade inte tillräckligt med människor på det örat.

 4. Jocke skriver:

  Om jag inte missminner mej så är Islanders Bettmans favoritlag. Han är född i Queens. Tror det krävs enormt mycket för att Isles skall flytta. Ägaren av Barclays Center har sagt att han inte vill ha ett NHL lag i arenan tills Nets börjar att vinna. Det kan ju ta hur lång tid som helst. Men annars finns MSG som en sista utväg.

  Skulle gärna vilja se att laget stannar i Nassau, men jag tror att den chansen är minimal nu efter valet. Skulle gärna vilja se Islanders i Suffolk eller Queens… Men finns det någon som helst möjlighet till det?

  Varför kan inte Wang stå för hela arenabygget själv? Har han inte råd? Alternativt, tror ni det finns någon annan stenrik person som är beredd att köpa laget för att få det att stanna i NYC området?

  Det värsta som skulle kunna hända är att vi flyttar till Quebec, det får ALDRIG hända! Hatar verkligen kanadensiska hockeyfans.

  • Magnus skriver:

   Wang har nog råd men förra gången (2006) han ville bygga sitt Lighthouse blev det nobben från politikerna. Då hade Wang tänkt stå för hela bygget själv men nu har han förlorat såpass mycket pengar på Islanders att han inte tycker det är värt att stå för allt själv. Jag har läst någonstans att Wang förlorat över $200 miljoner på Islanders sedan köpet 2000. Jag förstår faktiskt honom när han inte vill fortsätta slänga sina pengar i elden.

   Angående Bettman så är jag ytterst tveksam till ifall Islanders är hans favoritlag. Om man lyssnar på en del Islandersfans så är Bettman djävulen själv (även om Colin Campbell är ännu mer hatad). Har alltid haft känslan att Bettman är pro-Rangers men jag kan ju ha fel.

 5. Filip skriver:

  Magnus om nu Islanders flyttar, skulle du då börja heja på det nya laget iså fall ? :S

  • Magnus skriver:

   Jag har funderat på det där och har kommit fram till att jag skulle ha mycket svårt att göra detta. Eventuellt om de flyttar inom Long Island till typ Queens. Du själv då? Vad skulle du göra?

 6. Filip skriver:

  Jag har Islanders i hjärtat och det är det ända laget. Så jag tror inte att jag skulle heja på ex. Queens.

 7. Filip skriver:

  Kanske en liten knäpp fråga men om de flyttar inom NY skulle de fortfarande heta New York Islanders ?

  • Magnus skriver:

   Tja, så länge de ligger kvar på Long Island skulle jag gissa att de behåller namnet. Brooklyn ligger ju t.ex. på Long Island så om de flyttar till basketlaget Nets nybyggda arena skulle de ju hypotetiskt kunna behålla New York Islanders. Även Queens som också nämnts som en tänkbar destination ligger på Long Island så där lär det nog inte heller vara aktuellt med namnbyte.

 8. Filip skriver:

  Iså fall skulle jag tänka på saken..

 9. Fredde skriver:

  Men om de flyttar utanför NY området, exempel till ett annat land, Kanada,. Då skulle de inte få heta NY Islanders? Vilket lag håller alla Atlanta fans på? Winnipeg Jets? Om vi nu tvingas flytta till Kanada. Då får vi prata ihop oss med Atlanta fansen och höra hur det känner….
  Men självklart ska vi stanna kvar på Long Island och förbli NY Islanders!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s