Snart dags att gå och rösta

Postat: 28 juli, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , ,

Ja, om man nu bor i Nassau County vill säga. På måndag ska nämligen invånarna där få rösta om man vill ha en ny arena byggd på platsen där Nassau Coliseum idag står.

Som jag tidigare berättat om har Charles Wang äntligen fått de beslutande organen i Nassau County, ledda av Kate Murray och Ed Mangano, att ställa upp på en utarbetad plan som skulle innebära en ny arena för Islanders samt en anslutande mindre basebollplan. Dessutom skulle projektet innebära många nya jobb för en befolkning där arbetslösheten är stigande.

Varför då ens rösta om det? Jo, för att projektet ska kunna sättas igång kommer Nassau County behöva låna ca $400 miljoner vilket kommer påverka skattebetalarna. Skatterna kommer tvingas höjas och många invånare är negativa till detta. Men frågan är om ändå inte alla nya jobbtillfällen väger tyngre i detta fallet och min gissning är att man kommer rösta igenom förslaget.

En som nyligen ofrivilligt hjälpte ja-sidan en bit på vägen var ordföranden för Demokraterna i Nassau County, Jay Jacobs, som i Mike Francescas radioshow på WFAN gjorde bort sig totalt i sin argumentation mot ett arenabygge. Faktafel på faktafel från politikern fick Francesca att fullständigt köra över Jacobs med sina motargument och man undrar ju hur oförberedd och dåligt påläst man egentligen kan komma till en intervju. Charles Wang intervjuades därefter i samma show och kunde bara genom att vara tydlig och saklig vinna debatten busenkelt. För den som vill lyssna på intervjun med Jacobs så hittar ni den här.

Nu håller vi tummarna för att folket tar sitt förnuft till fånga och väljer att behålla Islanders där de hör hemma, på Long Island!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s