Islanders och Devils byter veteraner

Postat: 28 juli, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , ,

Idag möttes vi av nyheten att Trent Hunter lämnar Islanders för lokalkonkurrenten New Jersey Devils efter åtta säsonger på Long Island. I utbyte mot Islandersveteranen får man en ännu mer rutinerad herre i Brian Rolston.

Hunter, som kom från Anaheim 2000 i utbyte mot ett fjärderundeval, tillhörde den skara av Islandersspelare som tillhört klubben längst. Tillsammans med Radek Martinek och Rick DiPietro utgjorde han den trio som hängt kvar sedan Charles Wangs tidiga dagar som ägare. Nu är det bara DiPietro kvar men han lär väl å andra sidan stanna ett tag till.

Hunters sista säsonger har varit skadefyllda och han har tappat mycket i skridskoåkningen. Ett tag var han faktiskt den forward som tacklade mest i hela NHL men på senare tid har han haft svårt att övertyga. Vi tackar Trent för alla år i Islanders och önskar honom lycka till i Devils.

Brian Rolston har hunnit bli 38 år och han debuterade i ligan under den förkortade säsongen 1994-95 för just New Jersey. Det året var han med och bärgade Stanley Cup-pokalen, något han sedan dess aldrig fått återuppleva. Efter dryga fem säsonger i Devils tradades han till Colorado Avalanche men där blev han inte långvarig. Innan säsongen var slut hade han åter bytt adress, denna gång till Boston. Efter ytterligare fyra säsonger i Bruins hamnade Rolston i Minnesota där han sin kanske bästa period i kärriären. Tre 30-målssäsonger i rad blev det i Wild innan han återvände till karriärens vagga i New Jersey.

Rolston kommer bli viktig för Islanders som en av få veteraner att luta sig mot. När Doug Weight meddelade att han lade av var helt plötsligt Mark Streit lagets veteran med sina 33 år. Nu får schweizaren chansen att känna sig ung på nytt och bara en sådan sak kan vara värt mycket. Vi välkomnar Brian till Long Island med öppna armar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s