Inför drygt 5000 åskådare avgjordes i natt 2011 års Blue & White Scrimmage och den efterföljande Skills Competition. Spelarna kom direkt från en veckas mini camp och de såg definitivt spelsugna ut redan från början.

Vitt lag som leddes av Bridgeports nya coach, Brent Thompson, mönstrade en förstafemma bestående av enbart spelare från Sound Tigers. David Ullström flankerades av Rhett Rakhshani och Justin DiBenedetto och på backplats startade Aaron Ness och Matt Donovan. Det var också denna femma som inledde målskyttet genom ett underbart klapp-klapp som Ullström avslutade med att göra 1-0 bakom Chris Rawlings som inledde i mål för blått lag.

Gamle Islandersprofilen Eric Cairns hade fått uppdraget att coacha det blåa laget och han ställde mycket talang på isen vid första nedsläpp då Ryan Strome, Nino Niederreiter och Kirill Kabanov bildade kedja och de backades upp av Calvin de Haan och Scott Mayfield.

Ur svenskintresse noterade vi att föutom Ullström så återfanns Anders Nilsson i det vita laget men han spelade först i andra halvlek. I det blåa laget spelade Johan Sundström ihop med Mitchell Theoret och Ben Thomson medan John Persson lirade med Casey Cizikas och Tyler McNeely.

Två spelare som såg pigga ut redan från start var Anders Lee och Brock Nelson och tillsammans såg de till att utöka ledningen till 2-0 när Lee slog in en retur framför mål. Piggast i det blå laget hade Niederreiter så långt varit men Cody Rosen i kassen för vitt visade också fina färdigheter på schweizarens chanser.

Matchen spelades i 2×25 minuter där man bara stoppade klockan under de sista fem minuterna i varje halvlek. Dessutom tilldömdes lagen straffslag istället för utvisning och det var just detta som ledde till reducering för det blå laget när Ryan Strome hittade luckan mellan Cody Rosens ben. Men bara minuter senare fick vitt lag samma chans efter en slashing och hete Anders Lee upprepade Stromes bedrift när han åter gav vitt en tvåmålsledning.

Blått lag gav dock inte upp och glädjande nog fick Johan Sundström skrivas in i målprotokollet efter att hans kedjekamrat, Ben Thomson, forecheckat fram pucken föredömligt till Sundström som mer eller mindre fick öppet mål.

Med mindre än halvminuten kvar av den första halvleken tände vitt lag lampan igen. Brock Nelson bröt in framför mål men tappade pucken som istället hamnade hos Andrei Pedan som drog till med ett skott upp i krysset bakom Rawlings. Tvåmålsledningen kändes ganska rättvis efter den första halvleken även om Rosen tillhört de bästa spelarna i vitt lag.

Andra halvlek hade två ansikten. De första 15 minuterna ägdes totalt av det vita laget och man gick fram till 6-2 efter mål av Dan O’Donoghue och Aaron Ness samt storspel i kassen av Anders Nilsson. Men mot slutet började blåtts burväktare, Nic Riopel, täppa igen samtidigt som Nilsson tappade lite av sin annars höga skärpa.

Ryan Strome inledde slutforceringen från det blåa laget som sånär höll på att lyckas hela vägen. Med ett stenhårt slagskott i krysset från högra tekningscirken gjode han 6-3 och lite senare var det Calvin de Haans tur att näta efter att han kommit in som släpande fjärdeman från blålinjen.

Med 32 sekunder kvar fick blått lag en straff som födelsedagsbarnet dagen till ära, Kirill Kabanov, överlistade Nilsson med och hastigt och lustigt var ställningen 6-5. Men inga fler mål hanns med och istället fortsatte kvällen med skills competition.

I tävlingen Hardest Shot fick Matt Donovan revansch på sig själv från förra året då han missade ett av skotten. Men nu fick han iväg pucken i 95 mph och med detta resultat vann han också grenen.

Rapidfire var en tävling speciellt för målvakterna där det gällde att ta så många av de sex snabba puckarna man fick mot sig. Här blev det svensk seger eftersom att Nilsson var ensam om att klara samtliga skott.

Näst sista grenen var straffläggningen och där bjöds vi på en riktig godbit då Ryan Strome fintade upp Anders Nilsson på läktaren innan han satte pucken i nät.
Då sista grenen, straffslagsstafett, gav två poäng för seger krävdes det en blå vinst för att kvittera den totala ställningen och det var precis vad man också gjorde när Tony Romano avgjorde precis före motståndarna.

Alltså fick hela kvällen avgöras på sudden death-straffar och då klev Nino Niederreiter fram och hittade luckan mellan Nilssons ben. Blått hade alltså vänt och vunnit hela tillställningen med 9-8 och bägge lagen tackade publiken och varandra för en lyckad kväll.

De spelarna som imponerade mest på mig var i vitt lag Brock Nelson, Anders Lee, Aaron Ness, Cody Rosen och, som alltid, Rhett Rakhshani. I blått lag var Ryan Strome, Casey Cizikas och Tony Romano de mest framträdande och det kommer bli roligt att följa och se hur det kommer gå för dessa spelare i framtiden.

MÅLSKYTTAR: White Team vs Blue Team

 • 1-0 David Ullström (Justin DiBenedetto, Rhett Rakhshani)
 • 2-0 Anders Lee (Brock Nelson, Rhett Rakhshani)
 • 2-1 Ryan Strome PS
 • 3-1 Anders Lee PS
 • 3-2 Johan Sundström (Ben Thomson)
 • 4-2 Andrei Pedan (Brock Nelson)
 • 5-2 Dan O’Donoghue (Ben Rosen)
 • 6-2 Aaron Ness (Corey Trivino)
 • 6-3 Ryan Strome (Nino Niederreiter, Ben Thomson)
 • 6-4 Calvin de Haan (Mitchell Theoret)
 • 6-5 Kirill Kabanov PS

White Team Lineups:

Forwards
18 Justin DiBenedetto – 45 David Ullström – 49 Rhett Rakhshani
58 Anders Lee – 11 Brock Nelson – 56 Cody McNaughton
63 Danny Linell – 38 Corey Trivino – 62 KJ Tiefenwerth
61 Dan O’Donoghue – 37 Ben Rosen – 64 Stephen Alonge

Backar
24 Aaron Ness – 29 Matt Donovan
42 Andrey Pedan – 41 Brenden Kichton
33 Art Bidlevskii – 6 Mike Marcou
50 Mei Ushu

Målvakter
34 Cody Rosen (första perioden)
52 Anders Nilsson (andra perioden)

Blue Team Lineups:

Forwards
37 Kirill Kabanov – 8 Ryan Strome – 25 Nino Niederreiter
62 Tyler McNeely – 53 Casey Cizikas – 56 John Persson
64 Ben Thomson – 28 Johan Sundström – 61 Mitchell Theoret
42 Max LeSieur – 54 Tony Romano – 6 Max Capuano

Backar
3 Calvin de Haan – 63 Scott Mayfield
71 Mark Katic – 41 Robbie Russo
33 Benn Olson – 58 Bennett Schneider
50 Teigan Zahn

Målvakter
52 Chris Rawlings (första perioden)
34 Nicola Riopel (andra perioden)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s