Precis som många redan spekulerat inför draften valde NY Islanders Ryan Strome med sitt femteval i nattens förstarundedraft. Efter att de fyra stora namnen redan plockats inledningsvis var ändå frågan öppen när turen kom till Isles och de som förespråkade en back förväntade sig Dougie Hamilton medan andra trodde mer på Strome eller Sean Couturier. Kyle Okposo hade bjudits in av Islandersledningen för att presentera valet, en fin gest från deras sida eftersom man i år befann sig i Okposos hemstad, St.Paul.

Ryan Strome är en spektakulär spelare vars utveckling fullständigt exploderade under sitt andra år i OHL, spelandes för Niagara IceDogs. Hans 106 poäng den gångna säsongen var tredje bäst i hela OHL och många gånger har poängen föregåtts av hans bländande klubbteknik som han verkar kunna bemästra även i hög fart. Strome är dessutom en framspelare av rang med utmärkt blick för spelet och en del påstår att han faktiskt påminner en del om John Tavares vilket är lite extra roligt eftersom de två blivit vänner efter att Strome sommartränat med Tavares och Matt Moulson. Röster har t.o.m. höjts för att låta Strome spela center i samma kedja som Tavares men frågan är om man ska flytta ut John på en kant. Det där vet de säkert bäst själva och tillsammans med Jack Capuano kommer de säkert fram till den bästa lösningen.

Då återstår ju frågan om Strome är redo för NHL redan till nästa säsong. Islanders verkar ju har lärt sig av läxan att inte skicka ut sina talanger till lejongropen för tidigt efter att man mer eller mindre förstört Josh Baileys utveckling när man, i min mening, lät honom spela ett eller ett par år för tidigt. Nino Niederreiter fick därför bara spela de nio första matcherna under fjolårssäsongen och kanske blir det samma scenario för Strome.

I samband med att Strome drog Islanderströjan över huvudet avslöjades en ny axellogotype på tröjan som enligt obekräftade källor ska vara en 40-årslogotype. Konstigt kan tyckas då det borde vara aktuellt först säsongen 2012-13 men samtidigt grundades Islanders i december 1971 så det kan bero på detta. Om nya uppgifter dyker upp om detta märke så återkommer jag i frågan men om man tittar på bilden ovan så ser det väl ut att stå 40 på axeln?

Vem draftades då som #1 undrar ni? Ryan Nugent-Hopkins fick nöjet att kliva upp först på scen efter att Edmonton Oilers valt honom. Som tvåa gick Gabriel Landeskog som därmed följer i Peter Forsbergs fotspår då han förväntas få en framtida ledarroll i Colorado. Som #3 valde Florida Jonathan Huberdeau och Adam Larsson plockades på fjärde plats av New Jersey Devils, ett val som egentligen tillhörde Islanders men som lotteriet skänkt till grannen från Newark.

Idag klockan 17:00 fortsätter draften med runda 2-7. Mer info om Islanders övriga val kommer därför först imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s