Med en dryg vecka kvar till årets NHL-draft i St.Paul, Minnesota, är det dags att kolla in de mest intressanta namnen för Islanders del. Med årets djupa draft finns det ingen självklar favorit och det gör hela draften mer spännande då Islanders kan få chansen till ett riktigt kap med sitt femteval. Någon av följande spelare borde hamna i en Islanderströja, frågan är bara vem.

Ryan Nugent-Hopkins – C

Scoutrapport: Utmärkt blick för spelet och med det en mycket bra speluppfattning med Gretzky-liknande playmakerförmågor. Den mest kompletta spelaren i draften. Har förmågan att göra sina kedje- och lagkamrater runt honom bättre. Kan spela i NHL redan säsongen 2011-12. Enda nackdelen är hans storlek (1.83) och vikt (77). Behöver lägga till iallafall 10 kilo för att nå sin fulla potential. En framtida förstacenter i NHL.

Gabriel Landeskog – LW

Scoutrapport: Som en av de mest talangfulla spelarna i draften, producerade Landeskog mycket bra siffror under sin rookiesäsong med Kitchener Rangers. Den unge svenskens passion och talang gjorde honom till kapten för Rangers i år. Hans kombination av ledarskap och skicklighet gör att man drar jämförelser med Daniel Alfredsson. Landeskog är inte stor, men åker skridskor väldigt bra och ger alltid allt över hela isen, och är inte lättskrämd. Den dynamiska talangen har fortfarande gott om potential, och borde kunna få höra sitt namn ropas upp som topp 5 i årets NHL-draft.

Adam Larsson – D

Scoutrapport: Bästa försvararen i draften. Mycket lugn och harmonisk på isen. Är mycket bra i positionsspelet. Står för mycket fina förstapassningar. Gör sällan bort sig under press. Kan göra sina försvars- och lagkamrater runt honom bättre. Har storleken att vara en dominerande back i många år framöver. En potentiell #1-back. Jämförelser har gjorts med Nicklas Lidström och Ulf Samuelsson.

Sean Couturier – C

Scoutrapport: En av 2011 års drafts bästa playmakers. Speed och klubbteknik gör honom till en fara för motståndarna varje gång han är på isen. Solid tvåvägsspelare som visar stort engagemang även i defensiven.

Ryan Strome – C

Scoutrapport: Han kanske inte är stor, men Ryan Strome har färdigheter som täcker upp för sin brist på storlek. Inte många rena målskyttar har Stromes arbetsmoral, och det är det som gör honom till den talang han är. Den unge centern växer fortfarande, och har redan handleder som en NHL-spelare.

Ryan Murphy – D

Scoutrapport: Om den här killen var 1.88 lång, skulle han lätt kunna valts först i årets NHL-draft. Murphy är explosiv med pucken och utmärker sig som quarterback i powerplay. Murphy har arbetat oerhört hårt i Kitchener och har utvecklat sitt spel i egen zon. Hans förstapass ett av de bästa i hela OHL. Murphy har utvecklats till en mycket talangfull offensiv back som kommer att plockas runt 5-10 i årets NHL-draft.

Jonathan Huberdeau – C

Scoutrapport: Har gjort framsteg hela säsongen och kan kanske utmana som ett topp 5-val. Huberdeau har mycket bra klubbteknik och är skicklig i sitt passningsspel. Han kommer att behöva lägga på sig lite muskler eftersom han väger lite lätt för sina 1.85.

Mika Zibanejad – C

Scoutrapport: En framtida powerforward med mjuka händer och stark skridskoåkning. Mer robust och solid än snabb, vilket gör det möjligt för honom att spela utmed sargerna och i hörnen på ett effektivt sätt. Han har bra blick för spelet och är inte rädd för att smälla på och spela fysiskt. Han räknas inte längre som den bäst bevarade hemligheten i Europa utan bör gå som topp 10 i årets djupa draft.

Dougie Hamilton – D

Scoutrapport: En stor tvåvägsförsvarare med möjlighet att matchas hårt. Hamilton är 1.93 och väger nästan 90 kg, som åker skridskor bra för en såpass stor spelare. Han är kraftfull i sin åkstil och följer med både i offensiven och defensiven, samtidigt som han är stabil i egen zon. Han har ett kraftfullt skott, är duktig på att förflytta pucken och ser aldrig utmattad ut i spelet.

Nathan Beaulieu – D

Scoutrapport: Beaulieu är en arbetshäst i försvarsspelet. Han är en extremt stark skridskoåkare som älskar att föra upp pucken. Han är som sagt snabb på grillorna och spelar som quarterback i powerplay. Han borde komma att bli draftad någonstans mellan plats 8-15 men kan eventuellt klättra ännu högre i rankingen. Han har potential till att bli en topp 4-försvarare men behöver några år att utvecklas innan NHL blir aktuellt.

kommentarer
 1. Mikael Pålsson skriver:

  Hej Magnus!
  Går ett rykte om Andrew Fournier att han ska vara klar för Olofström i svenska div1. Har du någon koll på detta?

  Mvh
  Micke

 2. Magnus skriver:

  Vet bara att Olofström varit intresserade av ett par spelare från Islanders farmarlagsorganisation under sommaren. Vet egentligen inte mer än så men om du hört detta rykte så ligger det säkert något bakom. Om Fournier hamnar i Olofström skulle div1F bli en profil rikare samtidigt som man lyckas landa en spelare som inte bara öst in 38 mål i årets ECHL, han är bara 23 år gammal. Frågan är bara varför en sådan talang väljer svenska tredjedivisionen? Pengar måste vara den simpla sanningen, eller?

 3. Jocke skriver:

  Jag hoppas att Islanders draftar Joel Armia. Att han inte är med på din lista är en gåta 😉

  29 poäng på 48 matcher i Ässet, är riktigt bra för en 93a.
  13 poäng på 6 matcher i U18 VM likaså.

  • Magnus skriver:

   Att inte Armia är med på listan beror på att jag gått efter vad ”experter” tror kommer hamna på eller runt top 10. Armia beräknas väl gå lite senare, typ mellan 10-20. Har vi tur kanske han finns kvar till vårt 34:e val men det är nog knappast troligt.

   • Jocke skriver:

    Nja, personligen tror jag att han går tidigare. Men vi får se!

    Sen skrivs det mycket på olika Islanders forum att Sven B, Ninos vän i Portland skulle kunna vara aktuell. Men i sånna fall lär vi trejda ner oss en bit i draften.

 4. Magnus skriver:

  Sven Bartschi är också en av de som tippas gå mellan 10-20 så jag vet inte om han kommer bli aktuell. Man vet ju sedan tidigare att Islanders inte alltid delar den stora ”expertisens” mening om vem som är bäst för laget. Fortfarande spyr folk galla över 2003 års draft då Isles valde Robert Nilsson över Zach Parise. Det klart att med facit i hand är det enkelt att ”veta bäst”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s