Alaska Aces tog hem Kelly Cup

Postat: 22 maj, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , , , ,

Kalamazoo får nöja sig med att vara mästare i Eastern Conference för i finalserien blev Alaska en alldeles för svår uppgift. I natt avgjorde laget från nordväst hela ECHL-slutspelet då man vann matchen med 5-3 och samtidigt hela matchserien med 4-1. K-Wings måste ändå vara nöjda med sitt slutspel då man lyckades formtoppa sig perfekt inför playoff och under detsamma. Säsongsinledningen var ju faktiskt lite darrig och då var det nog inte många som trodde på final i slutändan.

Nattens match inleddes med en förstaperiod som innehöll det mesta, utom mål. Hårda tacklingar och spektakulära räddningar bjöds det på och skotten slutade 11-10 i bortalagets favör.

Istället blev det en ketchupeffekt målmässigt i den andra perioden och det var K-Wings som inledde målskyttet när Brian McGuirk höll sig framme och gjorde sitt fjärde slutspelsmål, vilket är två mer än han lyckades göra under grundserien. Bara halvminuten senare kvitterade Alaska och ytterligare tio minuter senare tog Aces ledningen i powerplay genom Chris Langkow. Två minuter senare sköt A.J. Thelen 2-2, direkt på Trent Daavettilas vunna tekning, och matchen var åter oviss. Men perioden var inte riktigt slut där för med en dryg minut kvar att spela tog Alaska ånyo kommandot när man satte 3-2 bakom Ryan Nie.

I den tredje perioden blev bägge lagen försiktiga och avvaktande. Försvarsspelet var i fokus under den första kvarten. Men under de sista fem minuterna bjöds vi på tre mål och det var Alaska som först såg ut att helt avgjort matchen när de satte 4-2. Men Kalamazoo gav inte upp helt och när Trent Daavettila petade in reduceringen från nära håll fick vi upp hoppet igen. Det släcktes dock bara 28 sekunder senare då Alaska åter tog en tvåmålsledning, en ledning man sedan höll matchen ut.

Vi gratulerar bägge lagen till fina säsonger och ser fram emot Kalamazoos kommande säsong med hopp om att man då tar det sista klivet högst upp på pallen.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Brian McGuirk (Wes O’Neill, Brandon Svendsen) 22:58   
  • 1-1 Steve Ward (Brian Swanson) 23:30   
  • 2-1 Chris Langkow (Steve Ward, Dan Kissel) 33:54 PP
  • 2-2 A.J. Thelen (Trent Daavettila) 35:51   
  • 2-3 Chad Anderson (Curtis Fraser, Brian Swanson) 38:53   
  • 2-4 Chris Langkow 54:29   
  • 3-4 Trent Daavettila (Andrew Fournier, Sam Ftorek) 56:01   
  • 3-5 Curtis Fraser (Chad Anderson) 56:29
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s