Kalamazoo tog mycket viktig seger

Postat: 19 maj, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , , , , , ,

För första gången i årets ECHL-slutspel fick Alaska Aces i natt känna på hur det känns att förlora. Kalamazoo kunde knipa den viktiga tredjematchen och reducera till 2-1 i matchserien. Slutresultatet skrevs till 4-1 men matchen var betydligt jämnare än så och Ryan Nie blev stor matchvinnare med sina 33 räddningar.

Första perioden präglades av svängigt spel med mycket chanser åt bägge hållen och lagen stod tillsammans för 33 skott under de första 20 minuterna. Målvakterna såg dock till att hålla siffrorna nere och perioden slutade 1-1. Det var K-Wings som inledde målskyttet genom ett direktskott av Mitch Versteeg på Justin Taylors passning. Detta var Versteegs första mål sedan den 25 mars. Men Aces hann med en kvittering innan perioden var över när Dan Kissel hittade luckan ovanför Nies axel.

Kalamazoo blev rejält tillbakapressat i inledningen av den andra perioden men man redde ut anstormningen och kunde istället åter ta ledningen med halva matchen spelad. Andrew Fournier styrde in A.J. Thelens slagskott från blålinjen och man gick till periodvila med ett uddamålsförsprång.

I den tredje perioden stängde hemmalaget matchen när en av rinkens bästa, Brian McGuirk, satte 3-1 efter bara två minuters spel. Hur mycket än Alaska kämpade för att komma ikapp lyckades de inte och istället fick de se Sam Ftorek fastställa slutresultatet i tom kasse.

På fredag spelas match 4, även den i Kalamazoo. Om K-Wings lyckas ta en seger där är man garanterad en flygbiljett tillbaka till Alaska för ett avgörande på bortaplan.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Mitch Versteeg (Justin Taylor, Trent Daavettila) 4:44
  • 1-1 Dan Kissel (Wes Goldie, Bryan Miller) 18:53
  • 2-1 Andrew Fournier (A.J. Thelen, Darryl Lloyd) 31:51
  • 3-1 Brian McGuirk (Trent Daavettila, Sam Ftorek) 42:05
  • 4-1 Sam Ftorek (Wes O’Neill) 58:44 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s