Alaska har kopplat greppet

Postat: 16 maj, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , ,

Det såg länge ut som att K-Wings skulle få gå av isen utan att lyckas få in pucken bakom Alaskas utomordentliga keeper, Gerald Coleman, för andra matchen i rad. Men Kalamazoo fick till slut hål på Alaska och man kämpade sig ikapp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden och tvingade matchen till förlängning.

Annars var det hemmalaget som tog kommandot i matchens inledning och med mindre än halva första perioden spelad ledde Aces med 2-0. Chris Langkow har ett bra slutspel och han låg bakom den tidiga ledningen med ett mål och en assist.

Inga mål noterades i den andra perioden men i den tredje lossnade det äntligen för Kalamazoo i denna finalserie. Efter 106 minuters måltorka spräckte Brandon Svendsen nollan och det var match igen. Kalamazoo fick nu vittring och man började jaga en kvittering. Med 25 sekunder kvar av ordinarie matchtid fick dock Andrew Fournier chansen och han tog den då han kvitterade till 2-2 för Kalamazoo.

Psykologiskt knäckande kanske? Tja, det verkade nästan så för i förlängningen skapade K-Wings ett rejält tryck som dock aldrig resulterade i några mål. Istället gjorde man sig skyldiga till en väldigt onödig utvisning då man spelade med för många spelare på banan. Aces var inte sena att utnyttja detta powerplay och man avgjorde fram till 3-2 efter bara några sekunders numerärt överläge.

Nu beger sig de bägge lagen till Michigan för tre matcher i Kalamazoo och nu har K-Wings kniven mot strupen då segrar krävs i minst två av dessa matcher. Match 3 i finalserien spelas på onsdag.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Chris Langkow (Dan Kissel, Curtis Fraser) 2:38 PP
  • 2-0 Curtis Fraser (Chris Langkow, Kory Falite) 9:32
  • 2-1 Brandon Svendsen (Aaron Clarke, Ryan McGinnis) 45:51   
  • 2-2 Anderew Fournier (A.J. Thelen, Trent Daavettila) 59:35 
  • 3-2 Bryan Miller (Scott Howes, Mark Isherwood) 67:33 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s