Ny arena, om bara folket vill

Postat: 12 maj, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, ,

Precis som vi anade handlade gårdagens presskonferens om planerna på en ny arena. Det var detaljerna som blev mer tydliga då Kate Murray och Ed Mangano från Town of Hempstead akompanjerades av Charles Wang inför en stor folkmassa iförda Islanderströjor.

Vi fick reda på att den nya toppmoderna faciliteten kommer byggas på platsen där nuvarande Nassau Coliseum ligger. Ingenting har ännu beslutats eftersom invånarna i Nassau County kommer få rösta i frågan den 1 augusti. Detta är endast en presentation, ett förslag för folket, men skulle det röstas igenom kommer ingenting längre hindra bygget. Målet från politikernas sida är att projektet inte ska behöva kosta skattebetalarna ett enda cent. Det nya komplexet skulle även innefatta en ny baseballarena, vid nuvarande Mitchell Field, anpassad för lägre divisioner. Detta förslag är inte detsamma som Charles Wang tidigare förespråkat, det s.k. Lighthouse Project, men det är ändå något som ligger i närheten och som är mycket välkommet bland Islanderfans.

Det känns bra att man till slut kommit överens om att den nuvarande byggnaden inte längre håller måttet. Speciellt då risken var överhängande att laget skulle tvingas flytta 2015, då nuvarande hyresavtal löper ut. Mangano poängterade att man verkligen inte vill se Long Island förlora sitt enda professionella lag och att en ny byggnad skulle innebära att Islanders garanterat stannar på Long Island till 2045.

Dessutom skulle projektet innebära en massa nya jobbtillfällen, dels vid byggandet men även efter slutförandet då bland annat underhållsarbeten krävs. Wang uttryckte att den nya arenan kommer bli en top-of-the-line-byggnad innehållandes alla möjliga nya tekniska innovationer.

Det rykte som också florerat i media angående ett kasino i anslutning till arenan dementeras eftersom man nu istället tänkt starta upp verksamheten vid Belmont Racetrack.

Till sist vill jag bara nämna att jag för närvarande har lite problem med datorn och kommer kanske därför inte kunna uppdatera bloggen lika ofta som annars. Men håll ut, jag jobbar på en lösning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s