För första gången i matchserien leder nu Kalamazoo över Wheeling efter nattens bortaseger med klara 4-0. Man har 3-2 i matcher med resterande spelschema på hemmamaplan, något som borde gynna laget från Kalamazoo.

Efter två mindre bra förstaperioder från de senaste matcherna i bagaget satte K-Wings denna gång högsta fart från start och redan efter fem minuters spel tände man mållampan genom ett fint solonummer av Darryl Lloyd som avslutade med en backhand förbi Peter Delmas i Wheelingkassen som var tillbaka efter en matchs skadefrånvaro. Kort därefter åkte Wheelings Paul Crowder ut fyra minuter för en high-sticking och det utnyttjade bortalaget då man ökade på till 2-0 genom Justin Taylor. Detta var rookiens nionde mål i slutspelet vilket han också är bäst på i hela ligan.

Inga mål noterades i den andra perioden men väl ett par skott i stolpen från Kalamazoos sida och faktum är att vi under hela matchen kunde räkna till sex träffar i virket från bortalaget, något som nästan borde vara någon form av rekord.

I den tredje perioden såg K-Wings till att stänga matchen för gott när först Darryl Lloyd gjorde sitt andra mål för kvällen och sedan kunde A.J. Thelen fastställa slutresultatet i powerplay fram till 4-0.

Detta var Ryan Nies första nolla någonsin i ECHL-slutspelet och Kalamazoos första slutspelsnolla sedan 2009 då Joel Martin stängde igen mot Fort Wayne Komets i dåvarande IHL-slutspelet.
Match 6 i denna semifinalserie spelas på tisdag i Kalamazoo och då har alltså hemmalaget chansen att ta sig till final. Vid vinst väntar Alaska Aces som gjorde processen kort med Victoria Salmon Kings och de har nu vilat i en veckas tid p.g.a. det oerhört skeva matchprogrammet. Om K-Wings förlorar på tisdag blir det en sjunde och direkt avgörande match på onsdag.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Darryl Lloyd (Trent Daavettila, Sam Ftorek) 4:59   
  • 0-2 Justin Taylor (Kory Karlander, Aaron Clarke) 9:32 PP 
  • 0-3 Darryl Lloyd (Trent Daavettila, Andrew Fournier) 47:52   
  • 0-4 A.J. Thelen (Sam Ftorek, Brandon Svendsen) 49:42 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s