Underläge för K-Wings i semifinalserien

Postat: 6 maj, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Det var i natt åter dags för Kalamazoo och Wheeling att mötas i match 3 av Kelly Cups Eastern Conference-final. Serien har nu flyttat till Wheeling, en stad som ligger en bit sydväst om Pittsburgh, rakt på gränsen mellan West Virginia och Ohio.
I Nailers skadade sig deras förstemålvakt, Peter Delmas, sist och därför tvingades man i natt sätta sin tillit till orutinerade Patrick Killeen, som inte fått speciellt mycket speltid i årets slutspel. Vi hade därför hoppats på att Kalamazoo skulle försöka utnyttja detta genom mycket skott och trafik framför mål men tyvärr såg vi ett allt för avvaktande bortalag.

Istället satte hemmalaget högsta fart från början och man praktiserade den gamla devisen, ”Anfall är bästa försvar”. Efter knappt fem minuters spel fick Wheeling utdelning i powerplay när Paul Crowder soloåkte från egen zon hela vägen ner mot Ryan Nie innan han sköt in pucken bakom Kalamazoos burväktare. Detta var Nailers första mål i numerärt överläge under hela matchserien. Med mindre än två minuter kvar av perioden ökade hemmalaget på till 2-0 genom Doug Rogers som styrde in ett slagskott från Brandon DeFazio.

För första gången i årets slutspel låg Kalamazoo under efter första periodens spel och detta var givetvis inte den start man hade hoppats på. Men i den andra fick man tidigt utdelning när ex-Nailern, Aaron Clarke reducerade efter drygt två minuters spel. Wheeling återtog dock sin tvåmålsledning mitt i perioden då Andrew Lord förvaltade ett två-mot-ett-läge genom att göra sitt första slutspelsmål. Med fem minuter kvar av mittperioden såg Sam Ftorek till att ge sitt lag lite hopp när han reducerade på en retur med en backhand. När han i powerplay dessutom tryckte in kvitteringen med 17 sekunder kvar trodde vi att målet eventuellt skulle knäcka hemmalaget inför den tredje perioden.

Men tyvärr kunde inte Kalamazoo ta vara på det momentum man skaffat sig utan det blev Wheeling som åter tog kommandot med Tim Crowders mål fram till 4-3 mitt i perioden. När sedan Ryan Nie var för långsam då han rusade ut för att hinna före Mickael Bedard till den övergivna pucken fick Wheelingforwarden öppet mål och matchen var definitivt avgjord.

Kalamazoo stannar i Wheeling för match 4 som spelas på lördag. Läget ser lite oroväckande ut då man vid eventuell förlust även har match 5 på bortaplan. En seger på lördag är nästan ett måste.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Paul Crowder 4:46 PP  
  • 2-0 Doug Rogers (Brandon DeFazio) 18:20   
  • 2-1 Aaron Clarke (Dean Strong, Patrick Asselin) 22:23   
  • 3-1 Andrew Lord (Brandon DeFazio, Tyler Murovich) 30:25   
  • 3-2 Sam Ftorek (Andrew Fournier, Trent Daavettila) 35:21   
  • 3-3 Sam Ftorek (Dean Strong, A.J. Thelen) 39:43 PP  
  • 4-3 Tim Crowder (Joey Haddad, Kyle Bushee) 49:50   
  • 5-3 Mickael Bedard (Chris Kushneriuk, Paul Crowder) 56:35
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s