Två nya poäng av Tavares i VM

Postat: 1 maj, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , ,

När Kanada idag körde över Frankrike med 9-1 stod John Tavares för två assist. Först spelade han fram Jeff Skinner till 3-0 och i den andra perioden var han med i förarbetet till Chris Stewarts 4-1. Kanada har haft en ganska lugn inledning av detta VM och några som verkar trivas bra ihop är just Tavares och Skinner. Nu väntar Schweiz i nästa omgång, en match som spelas på tisdag.

Islanders valde ju nyligen att behålla Evgeni Nabokov under kontrakt trots att ryssen hittills inte har infunnit sig på Long Island. Tanken är säkert att hitta ett bra alternativ för en trade för Nabokov men idag stärktes verkligen inte hans aktier då han fick släppa fyra puckar bakom sig mot Slovenien. Ryssarna höll på att tappa hela matchen men man kunde ändå vinna till slut med 6-4. Ryssland spelar igen på tisdag mot hemmanationen Slovakien.

Milan Jurcinas Slovakien gjorde en riktigt blek insats mot Tyskland som kunde ta sin andra raka seger i VM. Efter att tyskarna först slagit Ryssland slog man nu alltså hemmanationen och man ser mer och mer ut som ett slutspelsklart lag. Jurcina fick iväg två skott och spelade -1 i matchen. Han är åter i farten i tisdagsmatchen mot Ryssland.

En liten uppdatering om Radek Martineks tillstånd också. Olika uppgifter har figurerat men Martinek har nu fått lämna sjukhuset med en konstaterad hjärnskakning. Han kommer inte spela mer i turneringen och spelaren som tacklade Martinek, Arturs Kulda, har stängts av i tre matcher.

Annonser
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Jag har en fråga gällande Doug Weight.
  Har han lagt ner med hockeyn?
  Eller ska han få nytt kontrakt i år, har dock läst att han hjälper till som typ powerplay tränare..

  • Magnus skriver:

   Det stämmer att Weight hjälpt till med idéer kring Islanders powerplay under tiden som skadad. Hans ryggskada är riktigt besvärande för honom, speciellt med tanke på hans ålder, och det senaste jag har hört är att han kommer bestämma sig inom de närmsta två veckorna om det blir någon fortsättning eller om hans karriär är över för gott. Min gissning är att det med 90% sannolikhet lutar åt pensionering för Weight.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s