Kalamazoo avgjorde i den första perioden

Postat: 1 maj, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , , , , , ,

Match 2 i semifinalen mellan Kalamazoo och Wheeling spelades i natt och en seger var ett måste för K-Wings då man förlorade den inledande matchen på hemmais.

Med en imponerande förstaperiod såg man också till att i stort sett stänga matchen redan efter 20 minuters spel. Med sitt åttonde mål i årets slutspel satte rookiesensationen Justin Taylor 1-0 redan efter knappt tre minuters spel med ett skott mellan benen på Wheelings burväktare, Peter Delmas. Sex minuter senare smällde A.J. Thelen in 2-0 i powerplay och spelet i numerärt överläge fortsatte att skörda framgångar då även 3-0 gjordes i den spelformen med tre minuter kvar av perioden. Dean Strong var målskytten och detta var hans sjätte mål i slutspelet, näst bäst i Kalamazoo. Med 35 sekunder kvar av perioden satte Sam Ftorek 4-0 och då kändes matchen i princip avgjord. K-Wings hade visat prov på stor effektivitet och bortalaget kändes ganska oheta. Ett målvaktsbyte kom också inför den andra perioden då Patrick Killeen fick chansen under de resterande 40 minuterna.

Men i den andra perioden kom Wheeling ut som ett nytt lag och man tryckte gasen i botten redan från start. Då fick Ryan Nie istället visa att han också är en viktig pusselbit i K-Wings lagbygge och trots att Nailers vann skotten med hela 18-5 så lyckades man inte få hål på den skicklige målvakten.

Utdelningen kom dock lite retroaktivt då Nie olyckligt gav bort pucken bakom eget mål och Tim Crowder kunde ordna 4-1 i öppen kasse. Det blev därefter inga fler mål och Kalamazoo fick alltså den mycket nödvändiga segern vilket betyder att man fortfarande har en bra chans till finalplats.

Matchserien flyttar nu till Wheeling som med tre raka hemmamatcher har möjligheten till ett avgörande på hemmaplan. Skulle dock serien gå till en sjätte och sjunde match spelas dessa i Kalamazoo. Nästa möte är på torsdag.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Justin Taylor (Kory Karlander, Jon Landry) 2:45
  • 2-0 A.J. Thelen (Andrew Fournier, Trent Daavettila) 8:19 PP
  • 3-0 Dean Strong (Andrew Fournier, Jon Landry) 17:39 PP
  • 4-0 Sam Ftorek (Justin Taylor, A.J. Thelen) 19:25   
  • 4-1 Tim Crowder 42:52 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s