Psykologiskt tuff start för K-Wings

Postat: 30 april, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , , ,

Det som såg så bra ut halvvägs in i den första semifinalen för Kalamazoo förbyttes till en psykologiskt tung förlust då Wheeling kom tillbaka för att vinna i förlängningen.

Redan efter sex minuters spel gav Dean Strong hemmalaget ledningen med 1-0 genom ett maffigt slagskott från den högra tekningscirkeln. Wings kontrollerade resten av perioden och Ryan Nie behövde inte plocka ut några puckar ur sitt nät under de första tjugo minuterna.

Halvvägs in i matchen ökade dessutom Patrick Asselin på K-Wings ledning till 2-0. Asselin har varit framgångsrik under hela säsongen mot just Wheeling så vi blev inte förvånade att det var just han som nu gjorde sin tionde poäng mot Nailers denna säsong. Bortalaget kunde dock reducera innan det var dags för periodvila genom David Urquhart som via en styrning framför mål kunde göra sitt första mål i detta slutspel.

Wheeling jagade en kvitteringspuck under hela den tredje perioden och man fick till slut utdelning då matchens lirare, Brandon DeFazio, kvitterade med drygt fem minuter kvar att spela. Ställningen 2-2 höll sig matchtiden ut och för första gången under detta Kelly Cup-slutspel hamnade Kalamazoo i en förlängning.

Det tog inte speciellt lång tid för DeFazio att sätta sitt andra mål för kvällen vilket såklart även gav Wheeling vinsten. Avgörandet kom redan efter 2:17 och Nailers är hela slutspelets bästa lag när matcherna går till en extra period. Detta är givetvis en stor psykologisk fördel som man har med sig i ryggen vid dessa tillfällen så det gäller helt enkelt för K-Wings att försöka döda matcherna inom ordinarie matchtid.

Nu blir nästa match oerhört viktig då man knappast har råd att förlora ytterligare en hemmamatch. Match 2 spelas nu i natt.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Dean Strong (Trent Daavettila, Patrick Asselin) 6:16   
  • 2-0 Patrick Asselin (Aaron Clarke, Ryan McGinnis) 30:40 PP  
  • 2-1 David Urquhart (Mickael Bedard, Kris Vernarsky) 36:27   
  • 2-2 Brandon DeFazio (Tim Crowder) 54:33   
  • 2-3 Brandon DeFazio (Andrew Lord) 62:17 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s