Succé för Tavares i öppningsmatchen

Postat: 29 april, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , , ,

Tre Islandersspelare var i farten när VM inleddes idag med fyra matcher. Milan Jurcina avlossade två skott på mål samt spelade +1 i Slovakiens vinstmatch mot Slovenien. Evgeni Nabokov släppte in två mål när Tyskland svarade för VM:s första skräll genom att slå Ryssland med 2-0.

Men kvällens bästa Islandersspelare blev John Tavares som svarade för ett mål och en assist samt utseddes till matchens bästa spelare i Kanadas match mot Vitryssland. Hans passning till Jeff Skinners 2-1 var frukten av bra jobb längs sargen och med en liten nätt passning gav han den unge Hurricanesspelaren ett friläge som utnyttjades på bästa sätt. I den tredje perioden ökade Tavares själv på till 3-1 efter att ha skottfintat ner Vitryssarnas målvakt och prickat nätmaskorna ur minimal vinkel. Målet påminde en hel del om Peter Forsbergs mot Finland i World Cup 1996.

I morgon går både Finland och Sverige in i turneringen, men detta utan Jesse Joensuu och Anders Nilsson i respektive trupp. De har ännu inte blivit anmälda till turneringen i avvaktan på fler NHL-spelare. Vi får se när och om de kan tänkas göra debut. Radek Martinek ska dock finnas på isen när även Tjeckien startar sin turnering i morgon. Om Al Montoya får chansen mot Österrike är ännu inte bestämt men chansen är nog ganska stor att det blir så.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s