Tre Islandersspelare att följa lite extra i VM

Postat: 26 april, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , ,

Hockey-VM inleds på fredag och årets spelplats är Slovakien. Hemmalaget representeras för tredje gången i VM-sammanhang av Islandersbacken Milan Jurcina, han har tidigare medverkat i 2006 och 2007 års världsmästerskap. Förutom dessa VM-turneringar har Jurcina spelat för sitt land i två Olympiska spel samt i ett par JVM-turneringar.

För Al Montoya blir det andra gången han representerar USA i VM-sammanhang. 2009 var senaste gången han var med och då blev det vinst i sin enda match med 6-2 över Frankrike. Montoya har dessutom medverkat i två JVM, 2004 och 2005.

John Tavares är ytterligare en Islandersspelare som tackat ja till VM-spel. Precis som förra året blir det alltså en förlängning av säsongen för hans del och det blir intressant att se ifall han kan upprepa sina sju mål på lika många matcher från i fjol då Canada misslyckades i turneringen och hamnade på en sjundeplats. Förutom förra årets VM-turnering har Tavares varit med och fört sitt land fram till JVM-guld både 2008 och 2009.

Två andra spelare som borde varit aktuella för VM-spel är Danmarks Frans Nielsen och Österrikes Michael Grabner. I Nielsens fall lider han fortfarande av sviterna efter den hjärnskakning han ådrog sig efter den vårdslösa tacklingen av Marian Gaborik tidigare under säsongen. I Grabners fall är jag mer tveksam, förmodligen vill han spendera så mycket tid som möjligt med sin nyfödde son.

Slovakien spelar i Grupp A tillsammans med Ryssland, Tyskland och Slovenien. Kanada tar sig an Schweiz, Vitryssland och Frankrike i grupp B och USA möter Sverige, Norge och Österrike i Grupp C. Utöver dessa 12 lag spelar även Finland, Tjeckien, Lettland och Danmark i Grupp D och de tre bäst placerade lagen i varje grupp går vidare till nytt gruppspel innan det är dags för kvartsfinaler.

Både Jurcina och Tavares är i farten redan första VM-dagen då Slovakien möter Slovenien och Kanada spelar mot Vitryssland. Montoya som konkurrerar med St.Louis Ty Conklin kan få chansen på lördag då USA inleder sin turnering med match mot Österrike.

Annonser
kommentarer
 1. Filip skriver:

  Det ska bli extra kul att följa Tavares detta VM.
  Jag tror även Jesse Joensuu ska spela för Finland fast jag är inte riktigt säker.

  • Magnus skriver:

   Ja, det ska bli roligt.
   Jag har ännu inte sett någon officiell finsk trupp men jag vet att Joensuu nämnts i sammanhanget. De övriga tre har t.o.m. presenterats av Islanders som VM-spelare så jag avvaktar helst tills det officiella finska laget presenterats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s