Odessas säsong är över

Postat: 23 april, 2011 av Magnus i Matchrapport CHL
Etiketter:, ,

 

Det blev förlust för Odessa Jackalopes även i den femte och avgörande kvartsfinalmatchen mot Allen Americans. 2-0 i matcher räckte alltså inte för Jacks som därefter förlorade tre raka och man åkte ur slutspelet mot Allen för andra året i rad.

Nattens match blev tät och jämn. Hemmalaget tog ledningen lite slumpartat då en puck studsade på David Strathman och in i mål. Kvitteringen kom psykologiskt med tio sekunder kvar genom ett powerplaymål från blålinjen av Mike Ramsay.

Men lika psykologiskt viktigt som Odessas kvittering var Allens ledningsmål i den andra perioden som kom med endast sex sekunder kvar på klockan. Målet slogs in från nära håll då Odessa misslyckades med att rensa bort pucken från farligt territorium.

Det slutgiltiga resultatet skrevs till 3-1 efter mål i öppen kasse med halvminuten kvar. Segern får anses som rättvis då hemmalaget vann skotten med hela 41-19 och kanske var de två senaste matcherna tillräckligt för Allen för att få tillbaka det självförtroende man haft under hela säsongen.

För Odessas del var detta lagets absolut sista match i CHL, åtminstone för denna gång. Nästa säsong återfinns man i den alternativa juniorligan NAHL. Jag återkommer med en säsongsanalys så fort samtliga lag i organisationen spelat klart. Vi följer nu med spänning det kvarvarande laget, Kalamazoo Wings i ECHL.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 David Strathman (Nino Musitelli, Justin DaCosta) 8:38
  • 1-1 Mike Ramsay (Todd Robinson, Alex Dunn) 19:50 PP
  • 2-1 Dave Bonk (Colton Yellow Horn, Justin DaCosta) 39:54
  • 3-1 Colton Yellow Horn (Dave Bonk, Jarret Lukin) 59:31 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s