K-Wings viker sig inte för någon kunglighet

Postat: 21 april, 2011 av Magnus i Matchrapport ECHL
Etiketter:, , , , , ,

Det blev en riktig powerplayfest när Kalamazoo och Reading Royals möttes för tredje gången i Kelly Cup-slutspelets kvartsfinal. Av totalt nio mål kom sex av dom i numerärt överläge och det var K-Wings Justin Taylor (bilden) som var mest framgångsrik med två baljor. Taylor har därmed redan gjort 7 mål i slutspelet och får betecknas som glödhet.

Det blev dock åter en jämn match som fick se lagen näta varsin gång i den första perioden. Trent Daavettila öppnade målskyttet och han var säkert extra spelsugen i natt eftersom han missade match 2 då han insjuknade i influensa. Nu var han alltså tillbaka och det med råge och efter målet tvingades bortalaget till målvaktsbyte då Ben Scrivens skadade sig så illa att han inte kunde fortsätta. Trots att K-Wings vann skotten med överlägsna 18-7 i den första perioden var matchen oavgjord efter de inledande 20 minuterna. Reading kvitterade nämligen med mindre än två minuter kvar genom matchens första powerplaymål.

En mindre målexplosion inledde den andra perioden då ställningen gick från 1-1 till 3-3 på mindre än fyra minuter. Först gav Kory Karlander K-Wings ledningen i powerplay men sedan kom Royals tillbaka och förbi då man tog ledningen för första gången i matchen efter två snabba mål. Men Justin Taylor är som sagt het just nu och han såg till att återställa läget med sitt första powerplaymål för kvällen fram till 3-3. I och med sitt mål har han nu nätat i fem raka matcher och senare i perioden kom även hans andra mål för kvällen, även det inslaget i numerärt överläge. Taylor är för närvarande slutspelsbäst med sina sju mål.

I den tredje perioden var ställningen länge oförändrad men efter 15:35 gav Sam Ftorek hemmalaget en välförtjänt tvåmålsledning då man totalt vann skotten med 45-23. Men det blev ändå spännande på slutet när Reading reducerade med 56 sekunder kvar då man spelade med sex utespelare.

Ryan Nie och de övriga försvarade dock sin ledning förtjänstfullt under den avslutande tiden och K-Wings har därmed gett sig själva chansen att på hemmaplan avgöra matchserien på fredag. Ett inte allt för vågat tips är att Kalamazoo spelar Conferencefinal mot antingen Wheeling Nailers eller Greenville Road Warriors. Den serien leds för närvarande av Wheeling med 2-1 i matcher. I västra conferencen lutar det åt final mellan Victoria Salmon Kings och Alaska Aces som bägge leder sina serier med 3-0 i matcher.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Trent Daavettila (Andrew Fournier) 9:49
  • 1-1 Yannick Riendeau (Olivier Labelle, Ryan Cruthers) 18:08 PP  
  • 2-1 Kory Karlander (Jon Landry, Ryan McGinnis) 21:02 PP
  • 2-2 Yannick Riendeau (Ryan Cruthers, Rob Kwiet) 21:23   
  • 2-3 Andrew Sarauer (Jared Ross, Todd Perry) 23:05   
  • 3-3 Justin Taylor (Ryan McGinnis, Brandon Svendsen) 24:49 PP
  • 4-3 Justin Taylor (Brandon Svendsen, Aaron Clarke) 30:35 PP
  • 5-3 Sam Ftorek (Andrew Fournier, Trent Daavettila) 55:35 PP
  • 5-4 Ryan Cruthers (Ben Gordon, Jared Ross) 59:04 PP
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s