Michael Grabner nominerad till Calder Trophy

Postat: 19 april, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , , , ,

 

Den 22:e juni går 2011 NHL Awards av stapeln på Pearl Concert Theater inne på Palms Hotel i Las Vegas. Det blir tredje året i följd som tillställningen hålls på Palms Hotel och idag meddelades det vilka tre spelare som nominerats till Calder Trophy för årets bästa rookie.

De tre nominerade är Islanders Michael Grabner, San José Sharks Logan Couture och Carolina Hurricanes Jeff Skinner. Detta innebär att Edmontons Taylor Hall och Philadelphias Sergei Bobrovsky inte får möjligheten att vinna.

Samtliga finalister gjorde i år över 30 mål med Grabner som främsta målskytt med sina 34 mål. Det är första gången sedan säsongen 2005-06 som samtliga nominerade gjort över 30 mål och den gången hette nykomlingarna Alex Ovechkin, Sidney Crosby, Petr Prucha och Marek Svatos.

Favoriten till Calder Trophy 2011 är onekligen Carolinas Jeff Skinner som ledde samtliga rookies med sina 63 poäng. Han är den yngsta av de tre och är den sjunde yngsta spelaren genom tiderna att nå 30 mål på en säsong.

Logan Couture spelade 25 matcher redan säsongen 2009-10 och hen medverkade dessutom i 14 slutspelsmatcher, något som gav honom viktig erfarenhet inför årets säsong. Han ledde samtliga rookies med 10 powerplaymål och 8 game winners. Couture är även den ende av finalisterna med Stanley Cup-chans då han leder sitt San José Sharks i första rundan mot LA Kings.

En som knappast kräver någon längre beskrivning bland oss Islandersfans är ju Michael Grabner. Inte många hade väl hoppats på så mycket som vi faktiskt fått glädjas åt när vi sett den vindsnabbe österrikaren spela. Hans 6 mål i numerärt underläge var klart bäst bland samtliga rookies och även bland de bästa i hela ligan. Med 52 poäng samt en individuell utmärkelse i All-Star Skills Competition, som ligans snabbaste spelare, är han min och förmodligen samtliga Islandersfans högst personliga favorit till Calder Trophy.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s