Rond 1 till Odessa

Postat: 15 april, 2011 av Magnus i Matchrapport CHL
Etiketter:, , , , , ,

I natt satte kvartsfinalserien mellan Allen Americans och Odessa Jackalopes igång i CHL-slutspelets andra omgång. Precis som i första rundan avgörs matchserien i bäst av fem matcher och därför kan det vara mycket viktigt med en bra start. Detta var precis vad Odessa fick när man i natt lyckades besegra årets giganter i CHL. Med sina 97 poäng i grundserien var Allen hela 13 poäng bättre än närmaste lag och vägen till Ray Miron Presidents’ Cup har legat vidöppen för laget fram till nu.

Nyckeln till framgång för Jackalopes i denna runda stavas försvars- och målvaktsspel. Offensivt håller Odessa lika bra klass som Allen men försvarsmässigt har man stundtals haft problem under grundserien. Nu är Joel Martin tillbaka i målet efter en erfarenhetsmässigt lärorik period i Bridgeport och Islanders. Självförtroendet har fått sig en kick där och nu betalar det sig på planen. Martin var med sina 30 räddningar en av de mest tongivande i nattens seger som skrevs till 3-2.

Odessa kom ut starkt i den första perioden och man dominerade tillställningen skottmässigt. Utdelningen kom också mot slutet av perioden och det var Sebastien Thinel som inledde målskyttet när han petade in pucken efter drygt 13 minuters spel. Bara 32 sekunder senare fick Mike Ramsay ett läge från den vänstra tekningscirkeln och med ett handledsskott gav han bortalaget en tvåmålsledning. Allen vaknade dock till liv och innan perioden var över hade man reducerat fram till 2-1.

I den andra perioden ökade Odessa på till 3-1 efter drygt två minuters spel och det var Garrett Gruenke (bilden) som gjorde ett av sina sällsynta mål, ett mål som faktiskt skulle visa sig bli matchavgörande. Mark Ehl skymde sikten för hemmalagets målvakt när Gruenke sköt ett skott från blålinjen som passerade allt och alla på sin väg in i nätmaskorna.

Allen jagade frenetiskt i den tredje perioden och med drygt två minuter kvar att spela kom reduceringen. Hemmalaget plockade sin målvakt men Jackalopes höll undan den intensiva anstormning som följde.

Detta var endast fjärde gången i Odessas slutspelshistoria som man inlett en serie med seger, och då har man ändå gått in i 16 olika rundor genom åren. Todd Robinson stod för två assist och har nu gjort poäng i imponerande 22 raka matcher. Efter Odessas inledande förlust mot Texas Brahmas i slutspelets första omgång har man nu fyra raka vinster och man förbereder sig närmast för match 2 mot Allen som även den spelas på bortaplan på söndag.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Sebastien Thinel (Todd Robinson, Mike Ramsay) 13:17
  • 0-2 Mike Ramsay (Todd Robinson) 13:49
  • 1-2 Bruce Graham 17:57
  • 1-3 Garrett Gruenke (Jean Bourbeau, Mike Lesperance) 22:27
  • 2-3 Dave Bonk (Nino Musitelli) 57:41
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s