Draftlotteriet står för dörren

Postat: 11 april, 2011 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , ,

I morgon natt klockan 02:00 går NHL Draft Lottery av stapeln och då kommer den slutgiltiga draftordningen bestämmas. De fjorton lag som missade årets playoff får då chansen att eventuellt tjäna ett par draftplaceringar men märk noga att ett lag kan aldrig klättra mer än fyra placeringar i draftordningen som på förhand är hänvisad till lagens placeringar i tabellen.

Detta innebär att det endast är de fem lägst rankade lagen som har chans att få lägga beslag på draftval nummer 1. Ju sämre man placerade sig i tabellen desto högre procentsats har man att verkligen vinna lotteriet. Samtidigt kan inget lag tappa mer än en placering i lotteriet vilket innebär för Islanders del att man kommer drafta någonstans mellan nummer 1-5 när den årliga draften går av stapeln, denna gång i Minnesota.

Oddsen för lagens chanser att verkligen klättra i lotteriet redovisas här nedan:

Edmonton – 25.0%
Colorado – 18.8%
Florida – 14.2%
Islanders – 10.7%
Ottawa – 8.1%
Atlanta – 6.2%
Columbus – 4.7%
New Jersey – 3.6%
Toronto – 2.7%
Minnesota – 2.1%
St. Louis – 1.5%
Carolina – 1.1%
Calgary – 0.8%
Dallas – 0.5%

Skrällar i draftlotteriet kan ju ske. Vi minns alla Islanders vinstlott 2000 då vi gick från femtevalet till att drafta som nummer ett efter lotteriet. Den gången valde Islanders Rick DiPietro med sitt draftval. Även Chicago Blackhawks lyckades dra en vinstlott 2007 när man gick från nummer fem till nummer ett då man valde Pat Kane.

I år är kanske inte draftvalet lika viktigt för klubbarna eftersom det inte finns någon uppenbar nummer ett bland talangerna. Adam Larsson är mångas favorit på backsidan men även forwards som Jonathan Huberdeau, Gabriel Landeskog, Ryan Nugent-Hopkins och Sean Couturier nämns bland topp fem. Jag återkommer inför draften med lite fakta kring de spelare som kan tänkas ikläda sig en Islanderströja uppe på podiet.

kommentarer
 1. Filip skriver:

  Synd att Islanders inte avsluta snyggt!
  Men nästa år ska bli riktigt intressant, jag hoppas att vi förlänger med Cupano för jag gillar hans taktik
  Det gäller också att välja den rätta målvakten.
  Jag gillar DP för han äskar sitt New York Islanders men de är bara att inse att just nu är inte han i form och jag hoppas vi väljer första keeper på grund av den som är bäst.
  Draften i år känns inte så het som förra året, men hoppas att vi skulle kunna ta en 3 forward. Jag tycker inte att vi behöver fler backar eftersom de ser rätt bra ut när Streit är tillbaka.
  Tack för denna säsong Magnus, dina artiklar är OTROLIGT bra och du gör ett grymt bra jobb, hoppas att du skriver nästa säsong också.
  Tack!

  • Magnus skriver:

   Tack själv Filip för dina inlägg i debatten. Det är alltid roligt med feedback, det får mig motiverad att fortsätta skriva.
   Min bevakning nästa säsong kan komma att förändras något. Jag ska bli pappa för första gången i sommar och jag vet ännu inte hur det kommer påverka skrivandet. Kanske fokuserar jag mer på bara Islanders och redovisar endast resultat från farmarligorna, vi får se.

 2. Filip skriver:

  Grattis! Men om du bara skulle skriva Islanders artiklar skulle de ändå vara suveränt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s