Rick DiPietro fick en mardrömsstart när Islanders i natt spelade sin sista match för säsongen borta mot Philadelphia Flyers. En puck dumpades mot mål och DiPietro plockade ner pucken för att spela den vidare. Men en Flyersspelare hann få sin klubba på pucken och det blev istället ett motlägg som i förlängningen hamnade hos Kimmo Timonen som sköt 1-0 efter bara 16 sekunders spel. Inte nog med det, 30 sekunder senare stod det 2-0 då Scott Hartnell förvaltade ett friläge på bästa sätt. Detta mål kunde absolut inte DiPietro lastas för men en tung start var det hursomhelst.

Men den första perioden var helt vild och den kom att innehålla mycket mer. Travis Hamonic ville skaka om matchbilden något senare då han ville gå mot Dan Carcillo. Carcillo vägrade och istället skickade domarna av Zenon Konopka och Trevor Gillies på personliga straff, förutom Hamonics tvåa då. Michael Grabner skakade istället om matchen på sitt egna sätt när han reducerade till 2-1 på ett friläge och Hamonic hade då fattat galoppen, så han smällde in 2-2 i powerplay en dryg minut senare. Men detta var som sagt en galen period och i bytet efter återtog Philly ledningen när Danny Briere slet sig loss och slog in en backhand bakom DiPietro. Innan perioden var över hade dock John Tavares kvitterat i sin jakt på 30 mål då han satte sitt 29:e från nära håll och Philadelphia valde då att plocka ut Sergei Bobrovsky till förmån för Brian Boucher.

Boucher höll tätt resten av perioden men tidigt i den andra tog Islanders ändå ledningen när P.A. Parenteau nådde en annan platå genom att göra sitt 20:e mål för säsongen. Så långt hade Islanders gjort det bra som hängde med trots ett par billiga baklängesmål. Men efter 4-3 var det bara Philly för hela slanten. Andrej Meszaros kvitterade med ett snärtigt handledsskott mitt i perioden och innan pausvilan hade Hartnell gjort sitt andra mål i matchen och gett sitt lag ledningen inför den tredje perioden.

Tavares och Grabner fick varsitt bra läge för kvittering i den tredje perioden men Boucher stod i vägen bägge gångerna och istället blev även Meszaros tvåmålsskytt då han ökade på till 6-4. Flyers kunde fastställa slutresultatet till 7-4 med sekunden kvar i öppen kasse och man tog därmed hem segern i Atlantic Division vilket firades efter matchen.

I Islanders gästspelade i natt backen Shane Sims som draftades av laget 2006 och som sedan dess representerat Ohio State University. Det blev relativt begränsad speltid för Sims i nattens match.

För Islanders del väntar nu sommaruppehåll och då inte heller Sound Tigers nått slutspelet är inga spelare aktuella för en omedelbar inkallning till AHL. Jag återkommer senare med analyser, statistik och sammanfattning av säsongen så fort alla lag inom organisationen spelat klart för säsongen. Tack till alla som hängt med under säsongens matchrapporter!

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Kimmo Timonen (Mike Richards, Kris Versteeg) 0:16 
 • 2-0 Scott Hartnell (Ville Leino, Andrej Meszaros) 0:47
 • 2-1 Michael Grabner 7:03 
 • 2-2 Travis Hamonic (John Tavares, Kyle Okposo) 9:31 PP
 • 3-2 Danny Briere 9:50  
 • 3-3 John Tavares (Dylan Reese, P.A. Parenteau) 12:05  
 • 3-4 P.A. Parenteau (John Tavares, Matt Moulson) 20:53 PP
 • 4-4 Andrej Meszaros (Matt Carle, James van Riemsdyk) 28:00
 • 5-4 Scott Hartnell (Danny Briere, Andrej Meszaros) 38:29
 • 6-4 Andrej Meszaros (Danny Briere, Jeff Carter) 49:40 PP
 • 7-4 Darroll Powe (Kris Versteeg) 59:59 EN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s