Nattens match mellan Islanders och Pittsburgh hade på förväg blåsts upp som en hatmatch efter förra mötets incidenter som bland annat ledde till avstängningar på Trevor Gillies, Matt Martin och Eric Godard. Dessutom var detta Islanders sista hemmamatch för säsongen tillika Fan Appreciation Night, då spelarnas tröjor åker av efter match och delas ut direkt av spelaren till vinnaren av respektive tröjas auktion, som tidigare hållits. Därför var byggnaden fullsatt i natt, något som varit mycket ovanligt denna säsong då publiksnittet istället varit bland det sämsta i klubbens historia.

Att det var Penguins som hade mesta att spela för märktes direkt. Divisionssegern i Atlantic Division hägrar och därmed chansen till en extra hemmamatch i första slutspelsrundan. Ledarna av divisionen, Philadelphia Flyers, mötte dessutom ett slutspelsjagande Buffalo Sabres så chansen fanns att knappa in. Därför blev vi inte helt förvånade när Mike Rupp kunde ge bortalaget ledningen efter knappt nio minuter. Islanders testade även idag en ung försvarsspelare, vid namn Jamie Doornbosch, som gått odraftad genom karriären och han var nog den som fick ta på sig detta mål då han inte lyckades plocka bort sin spelare framför Al Montoya vilket banade väg för Rupp. Montoya var annars mycket bra matchen igenom och svarade för ett par fantastiska räddningar. Fram till 1-0 hade vi inte sett något av det befarade hårda och fula spel som vi förväntade oss. Direkt på tekning efter målet kastade dock Trevor Gillies och Eric Godard handskarna i en fight där Gillies fick in de bästa träffarna. Fighten följdes av ett horribelt domslut då Micheal Haley oförklarligt visades ut för clipping när det klart och tydligt handlade om en perfekt höfttackling. Detta var bara ett i raden av många underliga domslut denna kväll och innan perioden var över hade vi även bevittnat matchens andra fight, mellan Zenon Konopka och Arron Asham, där Konopka åkte på en extra tvåa för instigation, även det ett domslut som kändes ytterst tveksamt.

I den andra perioden hamnade åter Doornbosch ur position vilket tvingade Radek Martinek att vräka omkull en Pittsburghspelare framför mål. Under utvisningen kunde sedan Zbynek Michalek pricka in 2-0 från blålinjen. Nu behövde Islanders snabbt ett mål själva för att det inte skulle rinna iväg och då höll sig Blake Comeau mycket påpassligt framme på en retur och förpassade pucken upp i Marc-Andre Fleurys vänstra kryss. Efter målet fick Islanders blodad tand och man tog över spelet totalt.

Vi fick dock vänta till den tredje perioden innan kvitteringen kom och det var, som så ofta, mycket tack vare Michael Grabners snabbhet då han tog in pucken bakom Fleurys mål och serverade Comeau ett helt öppet mål för sitt andra i matchen. Men Pittsburgh kom igen och på en av sina få målchanser i den tredje perioden kunde man återta ledningen genom Mark Letestu. Islanders gav inte upp utan forcerade på slutet och vi trodde alla att kvitteringen var ett faktum när Matt Moulson satte pucken bakom Fleury med 1:38 kvar. Men återigen satte domarna sig själva i huvudrollen då man underkände det på grund av spelare i målgården. Det må så vara att John Tavares befann sig där men: A) Han var ditknuffad av en Pittsburghförsvarare och: B) Han befann sig bakom Fleury och påverkade därför inte dennes målvaktsspel i situationen. Målet borde godkänts enligt mig men nu spelade det ingen roll eftersom rättvisa skipades med 36 sekunder kvar då Travis Hamonic vräkte in 3-3 med ett fruktansvärt slagskott från blå. Med lite flyt hade även Mark Katics mål, som passerade mållinjen några tiondelar efter slutsignalen, hunnit över innan densamma.

Förlängningen blev mållös och straffarna också ända fram till det var Chris Kunitz tur som sista ordinarie skytt. Han fintade isär Montoyas benskydd och placerade därefter säkert in vinstpucken.

Detta blev en småtrevlig tillställning till slut men tyvärr tog domarnas konstiga beslut för stort fokus från övriga händelser och man sitter nu och funderar på varför man egentligen är nöjd med poängen när vi borde haft två. Islanders kommer i och med poängen med största sannolikhet att hamna på 27:e plats vilket motsvarar ett fjärdeval i draften med 10% chans i lotteriet att det blir ett förstaval. Säsongens sista match spelas i natt borta mot Philadelphia Flyers.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Michael Rupp (Eric Godard, Craig Adams) 8:57
  • 0-2 Zbynek Michalek (Kris Letang, Tyler Kennedy) 31:11 PP
  • 1-2 Blake Comeau (Matt Moulson, Jesse Joensuu) 35:18
  • 2-2 Blake Comeau (Michael Grabner, Travis Hamonic) 48:14 PP
  • 2-3 Mark Letestu (Michael Rupp, Arron Asham) 52:21
  • 3-3 Travis Hamonic (Kyle Okposo) 59:25
  • 3-4 Chris Kunitz SO
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s