Slutspelsäventyret fortsätter för Odessa

Postat: 8 april, 2011 av Magnus i Matchrapport CHL
Etiketter:, , , , , ,

Ja, för Odessa Jackalopes säkrade i natt en plats i CHL-slutspelets andra runda som även räknas som Conference-semifinal. Vilket motståndet blir är ännu inte klart, allt beror på mötet mellan Tulsa Oilers och Mississippi Riverkings. Vinner Tulsa får Odessa möta svårspelade Allen Americans och vinner Mississippi blir det matcher mot något beskedligare Bossier-Shreveport Mudbugs. På lördag avgörs serien mellan Tulsa och Mississippi i en femte och avgörande match.

Nu till nattens match som Odessa vann till synes ganska enkelt med hela 5-0 men det var mycket tack vare Joel Martins fina målvaktsspel som siffrorna blev såpass stora. Med 26 räddningar såg han till att stoppa samtliga försök från Texas och framåt var åter Sebastien Thinel inblandad i det mesta.

Första perioden blev precis som förra gången mållös och inte förrän knappt fyra minuter in i den andra noterade vi matchens första mål. Mark Ehl avancerade in i slottet och satte sitt tredje mål i slutspelet och bara minuten senare ökade Kenny Corupe på till 2-0 efter att man kommit 3-mot-2 mot Brahmas målvakt, Wayne Savage. Alex Dunn såg med fem minuter kvar av perioden till att mer eller mindre avgöra tillställningen när han i powerplay sköt ett skott från blålinjen som styrde på en Brahmasspelare och in i mål.

Den tredje perioden var nio minuter gammal när Thinel definitivt satte den sista spiken i kistan. Brahmas chansade vilt på slutet och tog ut sin målvakt med mer än fyra minuter kvar och då passade Matt Gens på att fastställa slutresultatet till 5-0.

Ni har som sagt fått förutsättningarna för Odessas fortsatta öde i slutspelet och vi återkommer givetvis till kvartsfinalserien när vi vet vilket motstånd som bjuds.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Mark Ehl (Dominic Leveille, Mike Lesperance) 23:54
  • 2-0 Kenny Corupe (Luke Stauffacher, Mike Ramsay) 24:51
  • 3-0 Alex Dunn (Sebastien Thinel, Kevin Seibel) 34:14 PP
  • 4-0 Sebastien Thinel (Todd Robinson, Mike Ramsay) 49:03 PP
  • 5-0 Matt Gens (Sebastien Thinel) 55:38 EN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s