Rakhshani show gav vinst mot Falcons

Postat: 5 april, 2011 av Magnus i Matchrapport AHL
Etiketter:, , , , , , ,

Klockan var bara 11:00 när domaren släppte pucken mellan Bridgeport och Springfield idag. När 60 minuter var spelat stod det hela 6-2 på resultattavlan och Sound Tigers poängkung denna säsong, Rhett Rakhshani, hade svarat för ett äkta hat trick utfört på mindre än två minuter.

Den första perioden bjöd endast på ett mål och det var hemmalaget Bridgeport som stod för det genom Justin DiBenedetto som i powerplay satte sitt 19:e mål för säsongen. Mikko Koskinen höll tätt i en annars relativt jämn period och det såg lovande ut inför fortsättningen.

Det var i den andra perioden som Rakhshani utförde sitt smått otroliga konststycke men först hade Joe Pereira ökat på Bridgeports ledning med sitt första mål i AHL-sammanhang. Dessutom fick Springfield in en reducering med drygt sex minuter gånget av perioden men endast fem sekunder senare höll sig Rakhshani framme för första gången, något som fick bortalaget att byta ut sin målvakt. En stor regissör bakom det hat trick som Rakhshani sedan stod för på 1:59 var Jeremy Colliton som totalt spelade fram till fyra av Sound Tigers mål.

Den tredje perioden spelades sedan mer eller mindre bara av även om bägge lagen ville framåt och dessutom petade man in ett mål var. Sound Tigers balja gjordes av Tyler McNeely som gjort en smärre succé sedan han tillkom för ett par matcher sedan. Noteras kan från matchen att bägge Falcons mål gjordes av f.d. Bridgeportspelare, Greg Moore och Trevor Smith.

Bridgeport har gjort det bra på slutet och med tre matcher kvar har man nu häng på både Adirondack och Albany i racet om sistaplatsen i Eastern Conference. På fredag tar Bridgeport emot Connecticut Whale när man går in i finalhelgen som innebär tre matcher på tre dagar.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Justin DiBenedetto (Art Bidlevskii, Tony Romano) 8:01 PP  
  • 2-0 Joe Pereira (Rob Hisey, Brian Day) 22:33   
  • 2-1 Greg Moore (Denny Kearney, Aaron Bogosian) 26:38   
  • 3-1 Rhett Rakhshani (Jeremy Colliton, Tyler McNeely) 26:43   
  • 4-1 Rhett Rakhshani (Tyler McNeely, Jeremy Colliton) 27:04   
  • 5-1 Rhett Rakhshani (Rob Hisey, Jeremy Colliton) 28:42 PP  
  • 6-1 Tyler McNeely (Benn Olson, Jeremy Colliton) 40:17   
  • 6-2 Trevor Smith (Brent Regner) 43:57 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s